Coffeespot Brazílie Eira Rua Honey 250 g
Popis
Detailní popis produktu
Zrnková káva Brazílie Eira Rua Honey je ideální pro alternativní přípravu na filtr. V chuti naleznete tóny pomeranče, čokolády a javorového sirupu. Připravte se na harmonickou symfonii chutí, které se snoubí v plném těle této kávy.
Chuť | pomeranč, čokoláda, javorový sirup |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 1 - Světlé |
Kyselost | Vysoká |
Země původu | Brazilská káva |
Metoda zpracování | Honey |
Odrůda kávy | Catuai, Caturra, Mundo Novo, Yellow Bourbon |
O kávě
Po ručním sběru těch nejkvalitnějších zralých třešní a částečném odslupkování se zrnka suší na slunci i s částí lepkavé dužiny – odsud název honey.
Výsledná ovocnost a plné tělo zajišťují intenzivní a komplexní chuťový zážitek. Díky metodě zpracování Honey má káva příjemnější ovocnost než prané kávy, s intenzivní sladkostí a komplexním pocitem v ústech.
- Region: Eira Rua
- Farmář/ka: sdružení místních farmářů
- Nadmořská výška: 1100 m.n.m.
- Cupping Score: 84,25
Tato oblast má jedny z nejvyšších hor v jihovýchodní Brazílii, které poskytují ideální nadmořskou výšku pro pěstování kávy. Region Eira Rua patří svou rozlohou a produkcí na druhé místo v žebříčku kávových oblastí v Brazílii.
Kromě produkce vysoce kvalitní kávy dbá místní společenství malých farmářů také na ochranu životního prostředí. V posledních letech také investují nemalou část svých zisků do modernějších technologií.
Jak připravit kávu Brazílie Eira Rua Honey?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.