Coffeespot Keňa Kabingara AB Washed 250 g
Popis
Detailní popis produktu
Dočkali jste se! Keňa dlouhodobě patří k vaším nejoblíbenějším kávám na filtr. Tentokrát se nám podařilo do nabídky zařadit kávu zpracovanou metodou washed, kterou při svém tripu do Keni vybral náš pražič Jarda Borýsek.
Připravte se na explozi chutí citrusů, jablka a černého čaje, které se snoubí v dokonalém harmonickém celku.
Chuť | Citrusy, jablko, černý čaj |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 1 - Světlé |
Kyselost | Vysoká |
Země původu | Keňa káva |
Metoda zpracování | Washed |
Odrůda kávy | SL28, SL34 |
Nadmořská výška | 1600-1800 m |
Káva pro opravdové gurmány
- Odrůda: SL 28 a SL 34
- AB - značí velikost zrn
Farmáři pěstují kávu zhruba na 300 stromech v nadmořských výškách 1 600 až 1 800m. Díky této vysoké nadmořské výšce, teplým dnům a chladným nocím se jim daří pěstovat sladké, hutné kávové třešně odrůd SL28 a SL34, které se pak zpracovávají na nedaleké farmě Kabingara.
Zemědělci dostávají technickou agronomickou podporu od Sucafina Kenya a také vzorky půdy od Kahawa Bora.
Program vzorkování půdy řeší klíčový krok v ziskovosti zemědělců, což se ve výsledku odráží na zdraví a produkci kávovníků. Třešně jsou selektivně ručně sbírány, kontrolovány a po příjmu na zpracovatelské stanici rozdrceny a fermentovány.
Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a dá sušit na vyvýšené postele. Obrací se několikrát denně, aby se zajistilo rovnoměrné schnutí. V nejteplejších dnech a vlhkých nocích se káva zakrývá pergamenem, aby se zajistilo pomalé a rovnoměrné schnutí.
Sušení tvá až 14 dnů.
Jak připravit kávu Keňa Kabingara AB Washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou)
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.