Živina Kečup lahodný 350 g
Popis
Skladování: Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření uchovávejte v chladu při maximální teplotě7°C a spotřebujte do 14 dnů.
Balení: 350 g
To, že nejíst blbě je základ, jsem se naučil hlavně od mé babičky. Od dětství mi připomínala, že jíst se má vše v rozumné míře, že přidávat ovoce a zeleninu do každodenního příjmu má smysl a že je strava stavebním kamenem dobrého bytí. Její recept na dobrý život evidentně funguje. Tento rok oslavila osmdesátiny a ještě před dvěma lety jsme spolu sjížděli černé sjezdovky v Itálii. Aktuálně lítá s mými syny na hřišti nebo okopává zahrádku, ze které sklízí každoročně tolik zeleniny a ovoce, že ještě na Vánoce máme plné mrazáky. A když už si myslíme, že chvíli odpočívá, tak chodí s telefonem v ruce po bytě a dává rady svým kamarádkám a rodině ohledně zdraví a výživy. Spíš než „ahoj“ od ní první slyšíme: „Jedly děti? A spaly dobře?“
Zpět ke mně, respektive k jídlu. Moje gastro obzory se rozšířily už v 10 letech při cestě s rodiči do Kanady k našim známým, kteří nás tam provedli vyhlášenými gastropodniky. Už před dvaceti lety jsem ochutnal první sushi, učil se jíst humra a rozpoznat čerstvé dary moře od těch mražených. Kanada a Havaj mé chutě rozmazlily natolik, že jsem po návratu už nikdy nevkročil do školní jídelny a více času začal trávit doma v kuchyni. Od té doby je naše cestování spojeno vždy se sportem a jídlem. Má žena a děti se dokonce odnaučily šilhat hlady, protože vědí, že hledat dobrou restauraci až hodinu se nakonec každým soustem vyplatí.
„Stát se tátou bylo snadné, ale být dobrým otcem a manželem je opravdová výzva.”
Další milník přišel ve chvíli, kdy jsem se stal tátou a začal tak řešit budoucnost naší rodiny. Vzdělával jsem se a zkoumal, jaký vliv má jídlo na naše zdraví, ekologii, udržitelnost a celkovou budoucnost lidstva. S pátráním po superpotravinách a jejich využití jsem objevil také kimchi. Shodou okolností jsem ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky mému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji.
Tento mix asijských vlivů vlastně vystihuje i to, co mě na asijské kuchyni baví – kombinace různých chutí, konzistencí a textur v sobě skrývá ohňostroj požitků a vjemů.
Kimchi je samozřejmě jen začátek. Už teď děláme krémové hummusy s neochuzenou dávkou pravého tahini a probiotické kimchi omáčky, které jsou jediné svého druhu na trhu. Aktuálně pracujeme na výživných rostlinných nápojích, mezi kterými nebude chybět mléko z konopných semínek, které milují i naše děti. Fermentované limonády a kombuchy budou následovat hned poté. Až ochutnáte aspoň jednu z našich dobrot, napište mi na martin@zivina.cz, co vy na to.
„Živina není jen o jídle, ale hlavně o životním stylu. Neustále se snažím hledat cesty, jak své tělo a mysl udržovat v ideální kondici. Jen tak můžu být dobrým tátou, manželem a zároveň dělat to, co opravdu chci.“
Hmotnost | 0.6 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 451 kJ / 106 kcal |
Tuky | 0,5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Bílkoviny | 1,7 g |
Sacharidy | 22 g |
- z toho cukry | 16 g |
Vláknina | |
Sůl | 2,5 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.