BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

Vločky ovesné BEZ LEPKU 500g

 
 


Bezlepkové 
ovesné vločky - vhodné do jogurtů nebo například na přípravu müsli.

Dostupnost Skladem
Cena 38 Kč bez DPH
42 Kč    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: 
100 % ovesné vločky bez lepku

Balení: 500 g

10_1

Ovesné vločky jsou obilný výrobek vzniklý rozdrcením ovesných zrn.

Z ovesných vloček se připravuje řada pokrmů spadajících do kategorie zdravé výživy, především müsli, ale používají se též při výrobě celozrnného pečiva. Jsou cenným zdrojem řady živin.

Výroba

Ovesné vločky se vyrábějí loupáním ovsa z napařovaných obilek. Po vyčištění hrubého zrna se obilná zrna na několik hodin vystaví nejprve vlhku, poté suchému teplu v sušárně. Při tomto ošetření vzniká typické ořechové aróma budoucích vloček. Teplem se rovněž inaktivují látky štěpící tuky (enzymy), které by jinak při skladování působily nepříjemnou žluklou, hořkou pachuť. Pluchy se při sušení uvolní a lze je snadno oddělit v bubnovém nebo odstředivém loupači. Po usušení se ovesná zrna třídí dle velikosti.

K výrobě ovesných vloček se ovesná jádra spaří a na mačkací stolici se rozlisují naplocho pomocí rotujících kovových válců. Při výrobě drobných vloček se jádra před válcováním nařežou na kousky (ovesnou krupici).

 

Využití:

Z ovesných vloček se připravuje především ovesná kaše, v současnosti nejčastěji nasladko; může však být i slaná. Vločky se krátce povaří v mléce a kaše se může obohatit nakrájeným čerstvým nebo sušeným ovocem, skořicí a dosladit medem či cukrem. Vločky lze pro zpestření též opražit.

V racionální výživě slouží ovesné vločky též jako základ pro výrobu karbanátků a pomazánek.

Hmotnost 0.5 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1545 kJ / 366 kcal
Tuky 6,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Bílkoviny 12,3 g
Sacharidy 60,5 g
- z toho cukry 1,2 g
Vláknina
Sůl 0,02 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: