Vločky jáhlové inst. 300g
Popis
Složení: 100 % vločky jáhlové
Balení: 300 g
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale naštěstí postupně změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.
První volba pro rychlé a jednoduché kaše! Stačí zalít horkou vodou a nechat nabobtnat. Zahustí polévky a zpestří domácí müsli.
Využití:
Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte dle chuti.
Hmotnost | 0.4 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1540 kJ / 364 kcal |
Tuky | 4,0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Bílkoviny | 11,0 g |
Sacharidy | 69,0 g |
- z toho cukry | 4,0 g |
Vláknina | |
Sůl | 0,008 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.