ZACHRAŇTE POTRAVINY: nové produkty ve skvělých cenách právě spuštěny. DO VYPRODÁNÍ. Najdete je ZDE. // // NÁKUP NAD 999 Kč = LYO OVOCE ZDARMA. Vyberte v košíku jako dárek. DO VYPRODÁNÍ ZÁSOBY.

SUNFOOD Yamato shoyu 700 ml

 
Novinka
 

Yamato shoyu sójová omáčka je tradiční dochucovadlo, které vzniká díky tradičnímu procesu fermentace. K výrobě této omáčky se používají pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Díky tomu je výsledkem shoyu omáčka s plnou, bohatou chutí.

Yamato shoyu sójová omáčka je skvělou volbou pro každého, kdo hledá autentickou a kvalitní sójovou omáčku s harmonickou chutí a tradičním původem.

  • kvalitní sójová omáčka
  • bez přidaných glutamátů, chemické příměsi a umělých barviv
  • ideální k dochucení pokrmů
Dostupnost Skladem
Cena 142 Kč bez DPH
159 Kč    
Kategorie Zdravé potraviny
 

Detailní popis produktu

Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji přídáte již během vaření.

Postup výroby: Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.

Složení

Sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae).

Alergeny jsou v textu zvýrazněny.

Výživové údaje na 100 g 

Energetická hodnota 267 kJ / 63 kcal
Tuky 0,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 2,6 g
z toho cukry 2,3 g
Bílkoviny 10,4 g
Sůl 7,9 g

Použití

  • Sójová omáčka je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni, ať už marinujete maso (kuřecí, vepřové, hovězí), ryby nebo tofu. Dokonale podtrhne slanou a bohatou umami chuť každého pokrmu. Skvěle si rozumí s ingrediencemi, jako je česnek, zázvor, med, sezamový olej nebo rýžový ocet.
  • Je základem mnoha oblíbených asijských omáček, například těch k sushi nebo na smažené nudle. Stačí ji zkombinovat s dalšími surovinami, jako je cukr, med, obilné slady, sirupy, česnek nebo zázvor, a vytvoříte lahodnou dochucovací omáčku, která povýší vaše pokrmy na novou úroveň.
  • Ideálně se hodí k dochucení nejrůznějších jídel – od polévek, jako je miso, až po smaženou rýži či nudle. Přidejte ji během vaření nebo těsně před podáváním a nechte její chuť vyniknout.
  • Tradičně se podává k sushi a sashimi, kde slouží jako dokonalý doplněk k namáčení jednotlivých kousků, zvýrazňující jejich přirozenou chuť umami.
  • Při přípravě smažených pokrmů, jako jsou wok nebo stir-fry, ji přidejte přímo do pánve pro dokonalé propojení chutí. Je také skvělá do zálivek a dresinků na saláty – obzvlášť ty s čerstvou zeleninou, tofu nebo mořskými plody. Kombinujte ji s rýžovým octem, sezamovým olejem, česnekem a zázvorem, nebo vyzkoušejte netradiční miso dip okořeněný sójovou omáčkou.
  • Sójová omáčka také výtečně dochutí různé masové i zeleninové směsi – třeba omáčku na pho. Nebo si připravte směs na topinky, kterou doplníte sójovou omáčkou yamato pro neodolatelný chuťový zážitek.

Skladování

Skladujte v suchu a chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Minimální trvanlivost: uvedena na obalu

Hmotnost: 700 ml

Země původu: Japonsko

Výrobce: MITOKU Co.

Hmotnost 0.8 kg
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 267 kJ / 63 kcal
Tuky 0,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 2,6 g
- z toho cukry 2,3 g
Bílkoviny 10,4 g
Sůl 7,9 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: