BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

Sonnentor Kurkuma Latte - vanilka bio 60g

 
 

Směs koření bio k přípravě nápoje.

Už staří ájurvédští učenci věděli o blahodárných účincích kurkumy, a tak dlouho je znám i nápoj zlaté mléko. Dnes ho nazýváme Kurkuma Latte. Zaujme zlato-žlutou barvou, díky zázvoru lehce pikantní chutí a ostře-hořkou dochutí. Příprava zlatého mléka podle ájurvédy: 1 čajovou lžičku kurkumové pasty rozmíchejte v 200 ml horkého mléka (může být i rostlinné) a nechte vařit 4-5 minut na středním ohni. Dochutit můžete lžičkou kokosového oleje a dosladit dle chuti. Příprava kurkumové pasty: 1 vrchovatou lžíci (cca 8 g) směsi Kurkuma Latte povařte s 30 ml vody až vznikne jemná pasta, kterou skladujte v lednici.

Dostupnost Skladem
Cena 106 Kč bez DPH
119 Kč    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: kurkuma bio 54,4%, skořice Cejlon bio, kakaový prášek bio, zázvor bio, vanilka prášek bio 4,7%, lékořice bio, papř černý bio

Skladujte v suchu a chladu.

Hmotnost: 60 g

Návod k přípravě: pouze 1 čajovou lžičku (cca 2 g) Kurkumy Latte od Sonnentoru rozmíchejte v 250 ml horkého mléka a oslaďte.

10_1

 

O firmě Sonnentor

Myšlenka SONNENTORU vznikla v roce 1988 v rakouské vesničce Sprögnitz. Zakladatel Johannes Gutmann byl tehdy třiadvacetiletým mladíčkem, který na jednu stranu chtěl pomoct sedlákům z rodného chudého kraje, na stranu druhou ale také sám potřeboval práci. Byl nezaměstnaný a chtěl zůstat v místě, kde vyrůstal.
 
Johannes Gutmann byl horlivým zastáncem ekologického zemědělství již v době, kdy slovo „bio“ ještě neexistovalo. V osmdesátých letech si obecně nikdo nedělal takovou hlavu s potravinami – odkud pochází, co je v nich nebo jak byly suroviny vypěstovány a produkty vyrobeny. Gutmann ale věřil, že nejlepší cesta pro zdravý život, životní prostředí a budoucnost je cesta ekologického zemědělství.
A tak jako 23letý začal objíždět místní trhy, nabízel balené bylinky, čaje a koření od místních sedláků a stal se v místním regionu známou postavičkou. Vedle kvalitních bioproduktů mu k opravdovému průlomu pomohly jeho první „ochranné známky“. Staré sedlácké kožené kalhoty, které dostal od svého otce a kulaté červené brýle. Lišil se od jiných tím, že prodával byliny, čaje a koření s příběhem lidí, kteří je vypěstovali. 
 
Na stejných principech zakládal s Tomášem Mitáčkem v roce 1992 český SONNENTOR na jižní Moravě. Ten není jen nějakou „levnou“ dceřinnou společností na východě, kde se využije levné pracovní síly. Veškerý zisk zůstává ve firmě a investuje se pro rozvoj areálu v Čejkovicích a skvěle se daří také rozvíjet místní lokální spolupráce v regionu jižní Moravy. Skvělou spoluprací obou firem se od začátku snažíme rozvíjet evropskou myšlenku přeshraniční spolupráce.
 
Na tyto krásné myšlenky a první úspěchy navazujeme od roku 2009 pod vedením Josefa Dvořáčka.
 
Založení společnosti

Učarovala nám myšlenka dělat smysluplnou práci na pomezí potravin a lidové medicíny. Pomáhat s odbytem kvalitních produktů biozemědělců. Český SONNENTOR jsme začínali nejprve s prodejem vonných éterických olejů, kterými naše první dvě kolegyně plnily menší balení. A také jsme začínali s pěstováním léčivých rostlin v biokvalitě, tehdy určených výhradně k exportu. Ekologické zemědělství v České republice bylo „v plenkách“ a jsme velmi rádi, že ještě s několika dalšími přáteli z tehdy právě založených firem (PRO-BIO a Country Life) jsme byli u jeho zrodu.
 
A jak jsme získávali první biozemědělce?

V 90. letech se obchodní kontakty běžně získávaly inzercí v novinách, tak jsme to také zkusili. Podali jsme inzerát do místních novin, že hledáme biopěstitele. Vzájemnou důvěru jsme budovali postupně. Časem se z nás stali nejen obchodní partneři, ale i dobří přátelé. Konec konců, se všemi našimi biopěstiteli nás pojí přátelství a vzájemná úcta. Hezkých vzpomínek je za ta léta opravdu spousta.
 
Jak malá firma postupně rostla

Život potřebuje prostor a my jsme ho pro naši společnost objevili v jihomoravských Čejkovicích, kde jsme koupili objekt starého zdevastovaného mlýna. Po jeho kompletní rekonstrukci jsme začali s balením a prodejem prvních čtyř druhů sypaných bylinných biočajů, z nichž Dobrá nálada patří dodnes mezi naše prodejní bestsellery.
 
Strojů vhodných pro zpracování léčivých rostlin je jako šafránu, tak jsme v počátku hledali a přetvářeli, co bylo dostupné. Jako první to byl starý fukar na obilí, který jsme předělali na aspiratér, tolik nezbytný pro šetrné zpracování a odprášení bylin. Kvalita surovin byla totiž vždy na prvním místě. Ten aspiratér máme dodnes a je k vidění jako cenný artefakt ve Velkých Hostěrádkách, které leží kousek od Čejkovic.
 
Zde se již několikátým rokem podílíme na vzniku modelové biofarmy, která by do budoucna měla zároveň sloužit jako škola a výzkumný ústav ekologického zemědělství. Prostě místo, kde se může kdokoliv kdykoliv přijít podívat, jak se to dělá, aniž by se čekalo na dotace a aniž by se někde něco kamuflovalo. A hlavně kde to lidé dělají srdcem a s radostí. Jako u nás v SONNENTORU.
 
S prodejem sypaných čajů nám velmi pomáhaly první prodejny zdravé výživy a pomalu se nám dařilo vytvářet obchodní síť. Jedním z prvních partnerů byly např. prodejny Natura v Šumperku a Zdravá výživa v Litomyšli. Anebo Bazalka v Hradci Králové, se kterými dodnes spolupracujeme.
 
První porcované čaje

Při balení sypaných čajů nám vznikal určitý podíl jemnější frakce vykoupených bylin, který jsme dávali stranou a hledali jsme pro něj další využití. Řešení přišlo v podobě stroje na balení nálevových sáčků.
 
V té době představovala investice v hodnotě více než dvojnásobku našeho ročního obratu do tak nejistého byznysu, jako je výroba porcovaných biočajů, doslova chůzi po tenkém ledu. Mladý člověk však má jednu věc k nezaplacení, a tou je nevědomost. Jednoduše, mladí lidé mohou zrealizovat věci, které jsou nemožné, protože ještě neví, že nemožné opravdu jsou.
 
Tak nějak to asi bylo i s počátkem balení porcovaných čajů v SONNENTORU. První baličku jsme pořídili v roce 1997 a naučili jsme se na ní zabalit nemožné. Pak přišly sofistikovanější balicí stroje s vyššími rychlostmi balení a spolu s nimi zaklepaly na dveře problémy s nedostatkem místa.
 
Stěhování

Na sklonku milénia se podařilo koupit zdevastovaný objekt bývalého kravína s pozemky na protějším kopci nad tvrzí. Jestli bylo řečeno zdevastovaný objekt, tak slovo zdevastovaný nemá tu správnou sílu. Nicméně do roka a do dne se tento objekt podařilo přebudovat na kvalitní sklad biosurovin s extenzivní zelenou střechou. Zde se začal odehrávat nový příběh českého SONNENTORU v duchu werichovského hesla „když loď, tak na kopci“.
 
Nové místo poskytlo dostatek prostoru pro další rozvoj společnosti, která zde s odstupem několika let přistavěla další skladovací halu a po náročné přestavbě v roce 2012 se sem z objektu Havlíčkova mlýna kompletně přestěhovala.
 
S odpovědností a láskou, aby radost mohla stále růst

S příchodem Josefa Dvořáčka v roce 2009 se začala odvíjet nová etapa SONNENTORU. Josef vnesl do fungování společnosti fůru invencí, které odstartovaly sled nových činností a aktivit, o kterých se nám do té doby ani nezdálo. Ať už to byla nová prodejna, exkurze do výroby, kavárna nebo bylinková, naučně odpočinková zahrada s vyhlídkovou terasou.
 
Koncept transparentnosti na všech frontách je jeho dalším obrovským přínosem nejen pro fungování společnosti, ale přispívá i k budování pozitivního obrazu bioproduktů a ekologického zemědělství v očích zákazníků jako celku. Přitom je to tak prosté, pokud nic neskrýváte, nemusíte se bát.
 
To, čeho si obzvláště považujeme z poslední doby, je nadčasový osvětový projekt praxí pro studenty a exkurzí zaměřených pro děti, které mají možnost se setkat „na živo“ se zpracováním bioproduktů a celkově s tématem zdravé výživy a zdravého životního stylu.
 
Snažíme se přemýšlet o dopadu každého našeho kroku v podnikání na životní prostředí a na člověka. Zkoušíme využívat všechny dostupné alternativní energie a na balení používat materiály výhradně z obnovitelných zdrojů a samozřejmě zpracováváme suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství. Recyklace odpadu, využití energie z autonomní FVE, provoz firemních aut na CNG nebo vytápění bylinnými peletami bereme jako normální standard.
 
Nebojíme se novinek a nebojíme se ani experimentovat. Umíme se i uskromnit a jít komplikovanější cestou. O informace, které získáváme při zavádění těchto nových technologií, se snažíme dělit s dalšími lidmi, kteří jsou tomuto proudu otevření.
 
Obec Čejkovice již celou řadu let patří mezi obce s nejlepší recyklací odpadů v rámci České republiky. Je to příjemné zjištění, že i pozitivní příklady táhnou, neboť za tímto úspěchem nestojí jen naši pracovníci a jejich rodiny, ale všichni, kteří nejsou lhostejní k prostředí, ve kterém žijí. A takové to poslání do budoucna, které nám dává sílu tvořit, by se možná dalo shrnout do slov „Jednoduché žití a hluboké myšlení“ anebo protestantské „úcta, pokora a poctivá práce kořeněná radostí.“
 
Možná vás napadne, proč to všechno děláme? Protože nám není lhostejné, jaký život budou mít generace, které přijdou po nás. A až se nás jednou budou naše děti nebo spíše vnukové ptát, jak to, že jsme dopustili tak strašné plýtvání a takovou rozsáhlou devastaci životního prostředí, tak abychom mohli za sebe odpovědět „Ale my se snažili, co jen to šlo.“

 

 

 

 
Hmotnost 0.12 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie
Tuky
- z toho nasycené mastné kyseliny
Bílkoviny
Sacharidy
- z toho cukry
Vláknina
Sůl

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: