Šmajstrla Pohanka kroupa 400g
Popis
Složení: 100% pohanka
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Balení: 400 g
Účinky na organismus
Pohanka je zajímavá pro svou vyváženou skladbu aminokyselin, zejména lysinu, který působí jako prevence oparů. Obsahuje též bílkoviny, vlákninu, minerály, ale také vysoký obsah škrobu.
Ze zdravotního hlediska je důležitý vysoký obsah vícenenasycených mastných kyselin.
Za zmínku stojí i vitamín cholin, která regeneruje jaterní buňky po poškození chorobami a alkoholem.
Je také nejlepším přírodním zdrojem rutinu důležitém pro cévní pružnost.
Využití
Pohanka nachází své hlavní uplatnění v lidské výživě. Je ceněna zejména pro vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin, příznivé složení tuků a vysoký obsah flavonoidového glykosidu rutinu, který zvyšuje pružnost cévních a žilních stěn. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a rozšiřuje cévy.
K vaření se používají nažky, které se zpracovávají na pohankovou krupici – lámanku, mouku nebo kroupy. Plevy pohanky jsou bohaté na železo a může se z nich vařit léčivý čaj, podobně jako i z natě a květu. Mladou nať pohanky přidáváme do polévek podobně jako jiné naťové koření.
Hmotnost | 0.44 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1490 kJ/ 355 kcal |
Tuky | 4,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Bílkoviny | 16,5 g |
Sacharidy | 59,0 g |
- z toho cukry | 1,5 g |
Vláknina | 0,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.