POZOR: DOPRAVA za 1 Kč prodloužena. Poslední možnost do neděle 3.11..

Rýže kulatozrnná bílá 500g ZP DMT 10/24

 
Akce EXPIRACE
 

EXPIRACE 10/24


Bílá rýže - bohatý na sacharidy a minerály.

 

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 33 Kč
Ušetříte 15 Kč (–45 %)
Cena 16 Kč bez DPH
18 Kč    
Kategorie Slevy
 

20190821_190432_0000

Složení: 
rýže kulatozrnná bílá

Balení: 500 g

10_1

Rýže

Původ má v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie. Celkově rýže pokrývá asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace.

Obilky rýže poskytují jednu z nejdůležitějších potravin na světě. A to především druh rýže setá, v menší míře pak druh rýže africká. Rýže neobsahuje lepek. Obilky se používají buď neloupané, nebo loupané, případně se z nich mletím připravuje rýžová mouka.

Druhy rýže:

- přírodní / natural – obilky světle hnědé barvy

- bílá – s obilkami, jež mohou být dlouhozrnné nebo krátkozrnné

- arborio – kulatozrnná rýže, vhodná do italského rizota

- basmati – používá se v indické kuchyni

- jasmínová – voňavá, používá se v čínské kuchyni

- lepkavá černá, lepkavá bílá – používá se do nákypů, součást kuchyně dálného východu

Využití:

Hlavní využití rýže je coby potraviny – jako součást pokrmů (se zeleninou, masem, omáčkami), jako příloha, v některých receptech (rýžový nákyp, rýžový puding, rýžové nudle, suši) hraje hlavní roli.

Rýži lze nechávat kvasit a vyrábět z ní alkoholické nápoje (rýžové pivo a víno a z nich odvozené destiláty).


Rýže kulatozrnná bílá

Kulatozrnná rýže je typická vysokou lepivostí a tudíž krémovou konzistencí.

Pěstuje především v Itálii, kde se používá pro vaření "rissota". Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou hustou hmotu. Po uvaření zůstane uprostřed rýže pevné jádro a na povrchu bude zrnko krásně jemné.

Využití:

- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům

- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti

- kaše - z této rýže můžete udělat skvělou kaši k snídani

Hmotnost 0.55 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: