NUTSMAN Vlašské ořechy - 1/4 světlé
Popis
Složení: Jádra vlašských ořechů.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, obilovin obsahujících lepek, sóji sezamu a arašídů.
Země původu: Ukrajina
Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
Vlašský ořech
Kvalita jader vlašských ořechů: Kvalita zahrnuje poměrně širokou škálu hygienických i senzorických požadavků. Jádra se různí dle lokality pěstování, zpracování, ale například i podle ročního období. Mohou být také různě barevná (odstíny od světlounce až po temně jantarovou) a ve zcela odlišných velikostech či s vyšším či nižším obsahem tuku. Nicméně základním požadavkem je vždy odpovídající chuť. Proto každou šarži důkladně kontrolujeme, abychom vám mohli vždy nabídnout odpovídající kvalitu.
Složení a vliv na zdraví
Vlašské ořechy, které ořešák produkuje, jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70 % tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18 % proteinů (bílkovin) a přibližně 3 % sacharidů (cukrů). Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastné kyseliny.
Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek.
Využití
Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek. Z ořechů se také lisuje olej či se z nich vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka.
Vyloupaná jádra vlašských ořechů - natural, světle jantarových barevných odstínů, s příjemnou specifickou chutí se přesně hodí ke každodenní konzumaci, ale také pro ořechové dorty, řezy, záviny, náplně, úlky, štafetky, koule, rohlíčky do bábovek, hřbetů, košíčků, koláčů a další nekonečnou škálu ořechového pečiva.
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Natural, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Typ | natural |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 2738,2 kJ / 654 kcal |
Tuky | 65,21 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6,13 g |
Bílkoviny | 15,23 g |
Sacharidy | 13,71 g |
- z toho cukry | 2,61 g |
Vláknina | 6,7 g |
Sůl | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.