NUTSMAN Mléčné karamelky Milk caramels
Popis
Složení
Cukr, glukózový sirup, odstředěné mléko v prášku 5,7 %, šlehačka, rostlinný tuk (palmový olej, částečně ztužený palmový tuk, emulgátor: E471 – čistě rostlinný), sůl, aromata.
Může obsahovat stopy sóji a sezamu.
Alergeny jsou v textu zvýrazněny.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1699 kJ / 403 kcal |
Tuky | 9,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 77 g |
z toho cukry | 63 g |
Bílkoviny | 2,2 g |
Sůl | 0,28 g |
Skladování
Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Minimální trvanlivost: uvedena na obalu
Země původu: Rakousko
O karamelu
Karamel má bohatou historii, která sahá až do 17. století. V počátcích se karamel vyráběl velmi jednoduše a využíval se především jako sladidlo. Postupem času se ale začal rozšiřovat jeho kulinářský potenciál a přidáním smetany a másla se z něj stala bohatší a krémovější pochoutka.
V 19. století se karamel stal důležitou součástí cukrářského průmyslu. Výroba se zmechanizovala, což umožnilo jeho masovou produkci a větší dostupnost. Ve 20. století se karamel stal populárním zejména ve Spojených státech, kde se začal hojně využívat ve formě karamelových bonbónů, polev a karamelových omáček.
Karamel dnes představuje nejen důležitou ingredienci v mnoha dezertech, ale také symbol luxusu a elegance v kulinářském světě. Jeho historie odráží nejen vývoj cukrářských technik, ale také kulturní proměny ve vnímání sladkostí a požitkářství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1699 kJ /403 kcal |
Tuky | 9,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 77 g |
- z toho cukry | 63 g |
Bílkoviny | 2,2 g |
Vláknina | 0 g |
Sůl | 0,28 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.