NUTSMAN Meruňky kostky v hořké čokoládě
Popis
Složení: HOŘKÁ ČOKOLÁDA 59 ± 3 % - cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), mléčný tuk, emulgátory: lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, sušené mléko,
MERUŇKOVÉ KOSTKY 40 ± 3 % - meruňky, rýžová mouka, konzervant: oxid siřičitý,
LEŠTICÍ SMĚS - tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak. V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Konzervant - E 220 - oxid siřičitý, Emulgátor - E 322 - lecitiny, Emulgátor - E 476 – polyglycerolpolyricinoleát, Leštící látka – E 904 - šelak.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahující lepek, arašídů, sójových bobů, suchých skořápkových plodů, sezamu a výrobky z nich.
Země původu: Česká republika
Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
O meruňkách
Meruňka obecná je strom z rozsáhlého rodu slivoň (Prunus), kam patří také broskvoň, třešeň nebo švestka. Pochází z Číny. Do Evropy se dostala přes Arménii počátkem letopočtu, do Česka se rozšířila z Itálie přes Slovinsko, Štýrsko a Rakousy.
Pěstuje se v oblastech s mírnou zimou, v Česku jen ve vinorodných krajích. Nejlepší meruňkové polohy jsou na jižní Moravě, jihozápadním a východním Slovensku, v nadmořské výšce do 250 m, s průměrnou roční teplotou nad 8,5 °C a úhrnem ročních srážek 550 mm, musí být chráněny před pronikáním chladných větrů.
Nejrozšířenější je v Česku odrůda Velkopavlovická, s poměrně velkými plody výborné kvality. Je však citlivá na jarní mrazy a houbové choroby. V poslední době se zkouší nově vyšlechtěné, odolnější odrůdy. Další odrůdy meruněk jsou například: Bergeron, Karola, Goldrich, Hargrand nebo Maďarská.
Využití meruněk
Jako příloha - meruňky mohou být kromě zavařenin, marmelád, krémů, nebo koláčů použity také jako příloha ke slaným jídlům, zvláště pak ke drůbeži, u které lehce nakyslé meruňky zvýrazní její chuť.
Nádivky a čatní - meruňka, která se sama nabízí hlavně do slaných, nebo sladkých nádivek z mandlového prášku, slouží také k přípravě lahodného čatní.
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Bez lepku |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1847 kJ/ 442 kcal |
Tuky | 20,0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g |
Bílkoviny | 4,8 g |
Sacharidy | 56 g |
- z toho cukry | 50 g |
Vláknina | 9,2 g |
Sůl | 0,03 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.