NUTSMAN Mango plátky 100% natural Afrika
Popis
Složení
Mango plátky / kousky 100 %.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1483 kJ / 350 kcal |
Tuky | 0,78 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 81,16 g |
- z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 5,2 g |
Bílkoviny | 1,48 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Minimální trvanlivost: uvedena na obalu
Země původu: Burkina Faso
Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
Zajímavosti o mangu:
- Původ: Původně pochází z Indie, kde je považováno za národní ovoce a kulturní poklad.
- Odrůdy: Existuje více než tisíc odrůd manga, které mohou mít různé barvy – od zelené, žluté, oranžové, až po červenou nebo dokonce fialovou.
- Tvar: Plody připomínají tvar ledviny. Mangovník patří do čeledi ledvinovníkovitých, stejně jako ledvinovník západní (kešu oříšky) nebo řečík pistáciový (pistácie).
- Zdraví prospěšné: Mango je bohaté na vitamín C, dále obsahuje vitamín A, betakaroten, antioxidanty, měď a zinek. Pomáhá při trávení, podporuje imunitu a díky antioxidantům chrání buňky před oxidačním stresem.
- Použití: Vhodné k přímé konzumaci. Mango je ideální k výrobě džemů, čatní nebo jako příloha k masu či rybám. Své využití nachází ale například i v kosmetice.
- Nejdražší mango světa: Myiazaki mango, známé také jako „vejce ze slunce“ (Taiyo no Tamago), je pěstováno v Japonsku. Každý plod je pěstován v síťce, aby perfektně dozrál. Cena jednoho manga může přesáhnout 2000 Kč!
Mango tak není jen lahodné ovoce, ale i fascinující symbol kultury a přírody! 🍋
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1483 kJ / 350 kcal |
Tuky | 0,78 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 81,16 g |
- z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 5,2 g |
Bílkoviny | 1,48 g |
Sůl | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.