NUTSMAN Mango lyofilizované v dóze
Popis
Lyofilizované mango v dóze
Složení: Lyofilizované mango, plátky.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Čína
Upozornění: U 1000 g balení se může, z důvodu výroby u dodavatele, vyskytnout prach/kousky ve množství nepřekračující 15% objemu. Jde o výrobek přímo z výroby.
Mango
Mango je tropické ovoce, plod mangovníku. Mango je lahodné a šťavnaté ovoce s výraznou a osobitou chutí i vůní. Plody mají tvar asi 15 cm velké ledviny a mají celou škálu barev. Od zelené, přes žlutou až po červenofialovou.
Mango původně pochází z Indie, kde se našly fosilie tohoto ovoce staré 25 až 30 milionů let. V Indii se plody i rostlina těší obzvlášť velké oblibě. Mango je považováno za národní ovoce a jeho strom se považuje za symbol moci a síly. Pro Hindy a buddhisty má dokonce i náboženský význam. Strom se dožívá až 350 let.
Složení manga a vliv na zdraví
Toto tropické ovoce má neobvykle vysoký obsah hned tří antioxidantů – vitaminu C, E a betakarotenu. Nesmíme zapomenout na vitamin A. Mango patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitaminu B6.
Využití manga
Mango je nejlepší jíst čerstvé, můžete jej přidat do ovocného salátu, zmrzlinového poháru nebo sníst jen tak samotné. Bývá používané jako příloha k drůbeži, rybám nebo šunce.
Nezralé mango se pro vysoký obsah škrobu používá jako zelenina. Plody se zmrazují a kandují, jsou vhodné k přípravě kompotů, džemů a čatní. Připravuje se z něj dokonce i víno a pálenka.
Z manga se vyrábějí také přípravky na ošetření pleti, a to jak na opalování, tak i na její celkovou regeneraci. Stačí si jen vybrat z regálu v drogerii. V Asii se mango již tradičně používá jako přírodní pleťová maska na rozjasnění a zjemnění pokožky.
Zajímavosti a recepty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.