NUTSMAN Mango lyofilizované 100 g 2+1 ZDARMA
Popis
Složení
Lyofilizované mango plátky.
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Hmotnost: 3 x 100 g
Minimální trvanlivost: uvedena na obalu
Země původu: Čína
Upozornění: V balení se může, z důvodu výroby, vyskytnout prach/kousky v množství nepřekračující 15 % objemu. Jde o výrobek přímo z výroby.
O mangu
Mango, plod mangovníku, je lahodné a šťavnaté tropické ovoce s výraznou a osobitou chutí i vůní. Plody jsou velké asi 15 cm a připomínají tvar velké ledviny. Mango má celou škálu barev, od zelené, přes žlutou až po červenofialovou.
Původně pochází z Indie, kde se našly fosilie tohoto ovoce staré 25 až 30 milionů let. V Indii se plody i rostlina těší obzvlášť velké oblibě. Mango je považováno za národní ovoce a jeho strom se považuje za symbol moci a síly. Pro Hindy a buddhisty má dokonce i náboženský význam. Strom se dožívá až 350 let.
Toto tropické ovoce má neobvykle vysoký obsah hned tří antioxidantů – vitaminu C, E a betakarotenu, nesmíme však zapomenout ani na vitamin A. Mango patří mezi nejbohatší přírodní zdroje vitaminu B6.
Lyofilizace, neboli sušení mrazem, spočívá v hlubokém zmrazení ovoce a následném odstranění veškeré vody sublimací, tedy přímým přechodem ledu do plynného skupenství, bez překročení kapalné fáze. Díky tomu si lyofilizované mango zachovává svou přirozenou chuť, barvu, vůni a většinu živin, které jsou obsažené v čerstvém ovoci.
Výsledkem jsou křupavé, lehké plody, které jsou ideální jako rychlá a zdravá svačina, přísada do cereálií, jogurtů, smoothie nebo při pečení. Lyofilizované mango má dlouhou trvanlivost, protože neobsahuje vodu, která podporuje růst mikroorganismů. Je oblíbené pro svou osvěžující chuť a vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů.
Zajímavosti a recepty
Hmotnost | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.