BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

NUTSMAN Mandle tiramisu

 
  • 1 z 2
 

Milujete mandle, ale rádi zkoušíte i něco nového? Co takhle mandle v polevě s příchutí tiramisu? Určitě si je oblíbíte!

  • lahodná chuť mandlí v polevě tiramisu
  • pro všechny milovníky sladkého
Cena od 119 Kč bez DPH
od 133 Kč
Kategorie Mandle
Zvolte variantu
Množství: 125 g Skladem 133 Kč
119 Kč bez DPH
   
Množství: 250 g Skladem 217 Kč
194 Kč bez DPH
   
Množství: 500 g Skladem 376 Kč
336 Kč bez DPH
   
NUTSMAN Mandle tiramisu Množství: 3000 g Zboží na objednávku 1 796 Kč
1 604 Kč bez DPH
 

Složení: Bílá čokoláda 71 % (cukr, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, syrovátka, mléčný tuk, emulgátory: sójový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma), jádra mandlí pražená 22 %, mléčná čokoláda 4 % [cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, sušená syrovátka, laktóza, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma], mletá káva 1 %, lešticí směs (tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová).

V mléčné čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 25 %. Vedle kakaového másla obsahuje mléčná čokoláda rostlinné tuky.

PŘÍDATNÉ LÁTKY: (KATEGORIE - E SYMBOL - NÁZEV LÁTKY) Emulgátor - E 322 – slunečnicový lecitin, Emulgátor – E 322 – sójový lecitin, Emulgátor – E 476 – polyglycerolpolyricinoleát, Leštící látka – E 904 - šelak, Kyselina – E 330 – kyselina citronová, Konzervant – E 200 – kyselina sorbová. 

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě 2-20°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy obilovin obsahují lepek, arašídů, sójových bobů, suchých skořápkových plodů, sezamu a výrobky z nich.

Země původu: Česká republika

Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

Mandle

Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi. Na místo původního výskytu divokých mandloní se názory rozcházejí (mohlo to být i více lokalit). Některé zdroje uvádí Střední Asii, Persii a Čínu, jiní malou Asii a severní Afriku. Již ve starověku se vyskytovaly i v Řecku.

Produkce mandlí ve světě

Celosvětová průmyslová výroba mandlí tvořila v roce 2014 více než 1 milion tun v hodnotě přibližně 4,5 miliardy amerických dolarů. Většina produkce pocházela ze Spojených států (zejména Kalifornie).

Mandle jsou z hlediska exportu jednou nejvýznamnějších plodin Kalifornie a jedním z nejdůležitějších zemědělských produktů v exportu USA. V Kalifornii působí přibližně 6000 pěstitelů, kteří hospodaří na ploše 283 000 hektarů.

V rámci EU je největším pěstitelem Španělsko.

Výroba a využití mandlí

Rozlišujeme dva druhy mandlí. Hořké mandle a sladké. Hořké mandle se využívají výhradně průmyslově, pro destilaci mandlového oleje. V potravinářství se setkáme především s vyšlechtěnými mandlemi sladkými.

Nejčastěji se konzumují jako pochutiny k vínu, ale i jako součást složitějších jídel (dezerty, saláty, vánoční pečivo atp.). Jedí se buď s hnědou slupkou, loupané nebo rozemleté.

Jsou základní surovinou pro výrobu marcipánu, macerací mandlí v lihu s dalšími přísadami vznikají likéry, jako např. Amaretto. Mají vysokou energetickou hodnotu a obsahují množství bílkovin, sacharidů, minerálů a vitamínů. Mandlové mléko se užívá jako dochucovadlo i jako posilující prostředek v medicíně.

Podobné produkty

Produkt je zařazen do kategorie (?) Bez lepku
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Typ v čokoládě
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 2325 kJ / 557 kcal
Tuky 34 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 15 g
Bílkoviny 8,4 g
Sacharidy 53 g
- z toho cukry 49 g
Vláknina 2,9 g
Sůl 0,3 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: