NUTSMAN Karamelové bonbony Savory Caramel
Popis
Složení
Cukr, glukózový sirup, palmový plně hydrogenovaný olej, smetana, plnotučné sušené mléko, máslo, demiralizovaná sušená syrovátka, dextróza, jedlá sůl, aroma (karamel, mléko), emulgátor (slunečnicový lecitin E322).
Alergeny jsou v textu zvýrazněny.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1732 kJ / 414 kcal |
Tuky | 4,63 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,4 g |
Sacharidy | 91,62 g |
z toho cukry | 64,34 g |
Bílkoviny | 0,92 g |
Vláknina | 0,96 g |
Sůl | 0,13 g |
Skladování
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Minimální trvanlivost: uvedena na obalu
Země původu: Turecko
O karamelu
Karamel má bohatou historii, která sahá až do 17. století. V počátcích se karamel vyráběl velmi jednoduše a využíval se především jako sladidlo. Postupem času se ale začal rozšiřovat jeho kulinářský potenciál a přidáním smetany a másla se z něj stala bohatší a krémovější pochoutka.
V 19. století se karamel stal důležitou součástí cukrářského průmyslu. Výroba se zmechanizovala, což umožnilo jeho masovou produkci a větší dostupnost. Ve 20. století se karamel stal populárním zejména ve Spojených státech, kde se začal hojně využívat ve formě karamelových bonbónů, polev a karamelových omáček.
Karamel dnes představuje nejen důležitou ingredienci v mnoha dezertech, ale také symbol luxusu a elegance v kulinářském světě. Jeho historie odráží nejen vývoj cukrářských technik, ale také kulturní proměny ve vnímání sladkostí a požitkářství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 414 kcal / 1732 kJ |
Tuky | 4,63 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,4 g |
Sacharidy | 91,62 g |
- z toho cukry | 64,34 g |
Bílkoviny | 0,96 g |
Vláknina | 0,92 g |
Sůl | 0,13 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.