NUTSMAN Karamelky Krówka MIX
Popis
Složení
Cukr, glukózový sirup, margarín (rostlinné oleje a tuky (palmový olej, řepkový olej), voda, emulgátor E471, sůl (0,18%), regulátor kyselosti E330, konzervant E202, barvivo E160b, aroma, sušené mléko (6 %), sušená syrovátka (z mléka), sezam (2 %), kokosové vločky (2 %), mák (2 %), kakao (2 %), sůl, aroma.
Alergeny jsou v textu zvýrazněny.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1786 kJ / 423 kcal |
Tuky | 8,36 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,61g |
Sacharidy | 84,06 g |
z toho cukry | 65,1 g |
Bílkoviny | 2,58 g |
Sůl | 0,18 g |
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Země původu: Polsko
O karamelu
Karamel má bohatou historii, která sahá až do 17. století. V počátcích se karamel vyráběl velmi jednoduše a využíval se především jako sladidlo. Postupem času se ale začal rozšiřovat jeho kulinářský potenciál a přidáním smetany a másla se z něj stala bohatší a krémovější pochoutka.
V 19. století se karamel stal důležitou součástí cukrářského průmyslu. Výroba se zmechanizovala, což umožnilo jeho masovou produkci a větší dostupnost. Ve 20. století se karamel stal populárním zejména ve Spojených státech, kde se začal hojně využívat ve formě karamelových bonbónů, polev a karamelových omáček.
Karamel dnes představuje nejen důležitou ingredienci v mnoha dezertech, ale také symbol luxusu a elegance v kulinářském světě. Jeho historie odráží nejen vývoj cukrářských technik, ale také kulturní proměny ve vnímání sladkostí a požitkářství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energetická hodnota | 1786 kJ / 423 kcal |
Tuky | 8,36 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 3,61 g |
Sacharidy | 84,06 g |
- z toho cukry | 65,1 g |
Bílkoviny | 2,58 g |
Sůl | 0,18 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.