NUTSMAN Jahody lyofilizované 100 g 2+1 ZDARMA
Popis
Složení
Lyofilizované jahody plátky.
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Hmotnost: 3 x 100 g
Minimální trvanlivost: uvedena na obalu
Země původu: Výrobek může pocházet z Německa, Číny, Turecka nebo Egypta (dle šarže).
Upozornění: V balení se může, z důvodu výroby, vyskytnout prach/kousky v množství nepřekračující 15 % objemu. Jde o výrobek přímo z výroby.
O lyofilizovaných jahodách
Nejlepší jsou čerstvé, které jsme si právě natrhali. Bohužel, je to sezónní ovoce, a proto není ve všech obchodech po celý rok běžně k sehnání. Skvělým řešením jsou jahody sušené, protože si je nemusíte nikdy odpírat. Chutnají báječně a obsahují všechny vitamíny a minerály. Jejich chuť bývá dokonce výraznější. Je to tím, že v nich chybí voda, která se při lyofilizaci odpařila.
Lyofilizace, neboli sušení mrazem, spočívá v hlubokém zmrazení jahod a následném odstranění veškeré vody sublimací, tedy přímým přechodem ledu do plynného skupenství, bez překročení kapalné fáze. Díky tomu si lyofilizované jahody zachovávají svou přirozenou chuť, barvu, vůni a většinu živin, které jsou obsažené v čerstvém ovoci.
Výsledkem jsou křupavé, lehké plody, které jsou ideální jako rychlá a zdravá svačina, přísada do cereálií, jogurtů, smoothie nebo při pečení. Lyofilizované jahody mají dlouhou trvanlivost, protože neobsahují vodu, která podporuje růst mikroorganismů. Jsou oblíbené pro svou intenzivní ovocnou chuť a vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů.
Jahody rostou na obrovských plantážích, odkud se vyvážejí do celého světa. K největším pěstitelům v současnosti patří Spojené státy, Francie, Polsko, Japonsko, Rusko a slunná Itálie.
Zajímavosti a recepty
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.