NUTSMAN Arašídy ve wasabi
Popis
Složení: Arašídy (27%), pšeničná mouka (22%), cukr (20%), kukuřičný škrob (17%), kukuřičná mouka (7%), palmový olej (4%), sůl (0,6%), sójová omáčka (0,6% - pšenice, sója, maltodextrin, sůl, koji, barvivo E150c), dochucovadlo (0,3%), (hořčičné aroma, palmový olej, zahušťovadlo (E414), maltodextrin, antioxidant E392), bramborový škrob, kypřící látka (E500), antioxidant kyselina citronová (E330), barvivo (E141), wasabi (0,003%).
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě max 25°C. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy korýšů, ryb, měkkýšů, mléka, suchých skořápkových plodů, celeru, sezamu a výrobky z nich.
Země původu: Čína
Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
O arašídech
Podzemnice olejná je rostlina z čeledi bobovitých. Plodem je lusk. Jedná se o luštěninu, která pochází z jižní Ameriky, kde byla domestikována a vyšlechtěna už před asi šesti tisíci lety.
Výživová hodnota a zdravotní účinky arašídů
Arašídy jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují 25 % bílkovin, vysoké množství tuků, cukrů. Dále se v nich vyskytuje vitamín B1 (thiamin), B3 (niacin), B5, B6 a B9, antioxidanty a například i koenzym Q10.
Arašídy obsahují významné množství resveratrolu. Hrst arašídů obsahuje okolo 70 mikrogramů této látky.
Využití arašídů
Často se pěstují pro semena – arašídy, buráky, buráčky nebo také burské oříšky. Nejedná se však o ořech, ale luštěninu. Arašídy se řadí k suchým skořápkovým plodům (též skořápkové ovoce).
Využití si najde i arašídový olej, který se používá na smažení a k výrobě stolních pokrmových tuků, tzv. arašídového másla. Dále s epoužívá v potravinářství, farmaceutickém průmyslu a k výrobě kosmetických výrobků.
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Typ | v koření |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1921 kJ / 458 kcal |
Tuky | 19,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,4 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 59,6 g |
- z toho cukry | 23,4 g |
Vláknina | 2,8 g |
Sůl | 1,0076 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.