Les fruits de paradis Hrachový protein 500g
Popis
Složení: 100% hrachový protein
Země původu: Čína
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (opt. 15 - 20°C, max.40- 65% vlhkost vzduchu)
Balení: 500 g
Složení
Hrachový protein je stejně jako ostatní bílkoviny tvořen jednotlivými stavebními prvky, které nazýváme aminokyseliny. Některé aminokyseliny označujeme jako tzv. esenciální, ty si tělo neumí vytvořit a musíme je přijímat ve stravě.
Je bohatý na většinu esenciálních aminokyselin s výjimkou tyrosinu a methioninu.
Hrachový protein je obzvláště bohatý na esenciální tzv. rozvětvené aminokyseliny (leucin, isoleucin a valin), o kterých je známo, že hrají důležitou roli v syntéze svalových proteinů.
Využití
Tento rostlinný protein hledají hlavně vegetariáni a vegani, pro které představuje alternativu k běžnějším bílkovinným izolátům získaným z živočišných zdrojů (např. syrovátkový protein). Zároveň je vhodný pro všechny, kteří trpí alergiemi a přecitlivělostí k mléčným a vaječným bílkovinám či nesnášenlivostí lepku. Přestože nepatří mezi nejčastěji konzumované proteinové prášky, jeho obliba stále roste, a to zejména u těch, kteří se přiklání spíše k rostlinné stravě.
Hmotnost | 0.58 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1712 kJ/ 406 kcal |
Tuky | 8,35 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1,4 g |
Bílkoviny | 80,0 g |
Sacharidy | 3,2 g |
- z toho cukry | 0,0 g |
Vláknina | 3,0 g |
Sůl | 0,001 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.