Hroznový cukr 250g
Popis
Složení: krystalická dextróza (D-glukóza)
Balení: 250 g
Výskyt v přírodě:
Čistá D-glukóza se nachází v rostlinách jako jeden z produktů fotosyntézy a představuje pro rostliny zásobu energie. Hromadí se především v plodech. Kromě toho je podjednotkou řady přírodních oligosacharidů, např. maltózy, sacharózy, laktózy aj. a polysacharidů, např. škrobu nebo glykogenu.
Je také přítomna v krvi živočichů, i v některých živočišných produktech, zejména v medu.
Výroba:
D-Glukóza se může připravit krystalizací z rostlinných šťáv, zejména z hroznů vinné révy, ale hlavní metodou její výroby je kyselá nebo enzymatická hydrolýza rostlinného škrobu, v Česku především bramborového.
Použití:
Kromě již zmíněného použití v lékařství je surovinou pro výrobu ethanolu a alkoholických nápojů (pivo, víno atp.). Působením jiných mikroorganismů lze vyrábět i jiné důležité organické sloučeniny, jako glycerol, aceton, kyselinu mléčnou, kyselinu citronovou aj.
Využívá se také jako umělá výživa (kapačky).
Hmotnost | 0.29 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1551 kJ/ 365 kcal |
Tuky | 0,0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Bílkoviny | 0,0 g |
Sacharidy | 91,0 g |
- z toho cukry | 91,0 g |
Vláknina | 0,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.