GREŠÍK Řepík 20 n.s.
Popis
Příprava: Jeden sáček zalijeme 1/4 litrem právě vroucí vody a necháme 10 - 15 minut louhovat. Nálev se připravuje vždy čerstvý.
B
Firma Valdemar Grešík - Natura vznikla v roce 1990 a dnes patří mezi přední české výrobce bylinných čajů, ovocných čajů, koření, kapek, mastí, koupelí z léčivých bylin, potravinových doplňků, džemů, moštů, lihovin... Kromě toho distribuujeme široký sortiment domácích i zahraničních výrobků se zaměřením na čaje, čajové příslušenství, preparáty z bylin a další sortiment určený pro lékárny a bylinkářství.
Hlavní charakteristika naší firmy
-jsme ryze česká firma se 100% podílem práce v Česku
-máme veliký sortiment výrobků s příznivými cenami při vysoké kvalitě
-prvořadým kritériem při výběru surovin je kvalita nikoliv cena
-zdravotní čaje jsou sestaveny s ohledem na maximální účinnost i za cenu použití dražších bylin
-veškeré suroviny jsou pečlivě kontrolovány
-disponujeme vlastní mikrobiologickou a analytickou laboratoří
-výroba je realizována v moderních výrobních halách s vysokým hygienickým standardem
-naše distribuce pokrývá téměř celé území České republiky
-jsme držitelem certifikátu řízení kvality ISO 9001
-máme zaveden systém kritických bodů (HACCP)
-podporujeme české pěstitele a sběrače léčivých bylin i přes možnosti levnějšího dovoz
Příprava čajů
Nejběžnější formy příprav čajů (návod k přípravě ke konkrétnímu čaji je uveden na jeho obalu):
Bylinné čaje
Jedna polévková lžíce bylinné směsi či jeden nálevový sáček se přelije 1/4 litrem vroucí vody, nechá se v zakryté nádobě 15 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.
Ovocné čaje
Jedna čajová lžička ovocného čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 8 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.
Zelené a polofermentované čaje
Jedna čajová lžička čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml horké (odstáté, ne vroucí) vody, nechá se 3 minuty odstát. Sypaný čaj se scedí.
Zelené čaje zdravotní, s přidanými bylinkami
Jedna čajová lžička čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 3 - 5 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.
Černé čaje
Jedna čajová lžička čaje či jeden nálevový sáček se přelije 200 ml vroucí vody, nechá se 3 - 5 minut odstát. Sypaný čaj se scedí.
Kvetoucí čaje
Do průsvitné konvice nalijeme cca 0,5 l horké vody (90 - 100 °C), vložíme kvetoucí čaj a necháme klesnout na dno. Čaj se začne otevírat po několika minutách. Necháme jej louhovat minimálně 10 minut. Delší louhování chuť nepokazí, naopak, chuť bude výraznější a květ se rozvine do krásy. Kvetoucí čaj je možno použít dvakrát na stejné množství vody.
BYLINNÉ ČAJE
Bylinný čaj je souhrnný název pro rostlinné nálevy, například mátový čaj, konopný čaj nebo Rooibos, s výjimkou nálevu z čajovníku. Bylinné čaje jsou často připravovány pro jejich léčebné nebo preventivní účinky. Z důvodu nevyrovnaného obsahu látek v rostlinách se bylinné čaje až na výjimky (brusnice borůvka, ostružiník maliník, divizna velkokvětá a další) nedoporučují pít dlouhodobě.
Obvykle stačí čerstvou nebo i sušenou část byliny (asi jedna čajová lžička (5g) na 1 hrnek (1/4l) čaje zalít vřící vodou a nechat několik minut louhovat. Čaj z čerstvých bylin je silnější, protože léčivé látky v rostlině postupem času mizí a ztrácí na účinnosti. Některé druhy bylin (např. jmelí) se ale zapařit horkou vodou nedoporučují, protože působením tepla mizí značný počet jejich účinných látek. Tehdy je možno bylinu macerovat - tj. nechat ji několik hodin louhovat ve vodě studené.
Hmotnost | 0.1 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.