BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

GASTRO rýže jasmínová bílá 5kg

 
 


Jasmínová rýže je voňavá a lehce stravitelná.

Dostupnost Skladem
Cena 267 Kč bez DPH
299 Kč    
Kategorie Obiloviny
 

20190821_190432_0000

Složení: 
rýže jasmínová

Balení: 5000 g

10_1

Rýže

Původ má v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie. Celkově rýže pokrývá asi dvacet procent kalorické spotřeby lidské populace.

Obilky rýže poskytují jednu z nejdůležitějších potravin na světě. A to především druh rýže setá, v menší míře pak druh rýže africká. Rýže neobsahuje lepek. Obilky se používají buď neloupané, nebo loupané, případně se z nich mletím připravuje rýžová mouka.

Druhy rýže:

- přírodní / natural – obilky světle hnědé barvy

- bílá – s obilkami, jež mohou být dlouhozrnné nebo krátkozrnné

- arborio – kulatozrnná rýže, vhodná do italského rizota

- basmati – používá se v indické kuchyni

- jasmínová – voňavá, používá se v čínské kuchyni

- lepkavá černá, lepkavá bílá – používá se do nákypů, součást kuchyně dálného východu

Využití:

Hlavní využití rýže je coby potraviny – jako součást pokrmů (se zeleninou, masem, omáčkami), jako příloha, v některých receptech (rýžový nákyp, rýžový puding, rýžové nudle, suši) hraje hlavní roli.

Rýži lze nechávat kvasit a vyrábět z ní alkoholické nápoje (rýžové pivo a víno a z nich odvozené destiláty).


Rýže jasmínová bílá

Pěstuje se v Thajsku a hojně se využívá v čínské kuchyni.

Využití:

Je to rýže, která lepí, takže se hodí zejména k jídlům s omáčkou. Dobře ale ladí i s krevetami nebo připravená na sladko. Ale pozor na její specifickou chuť a květinovou či oves připomínající vůni, která nemusí souznít s každým jídlem. Nedoporučuje se ji kombinovat s výraznými druhy masa, jako je třeba uzené. Volte spíše neutrální masa, jako je kuře, krůta, králík.

Doba vaření: cca 15 minut

Hmotnost 5.3 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1524 kJ /365 kcal
Tuky 1,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Bílkoviny 8,4 g
Sacharidy 79,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina
Sůl 0,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: