Coffeespot Peru Monteverde
Popis
Představujeme vám Kávu Coffeespot, vašeho nového nezbytného společníka pro každodenní rituál užívání si lahodného šálku kávy.
Káva je vybraná s nejvyšší péčí, aby byla vždy čerstvá a dokonale pražená na vrchol svých chutí. Přečtěte si několik důvodů, proč byste měli zkusit právě kávu Coffeespot:
- ČERSTVOST: Každý den praženo v malých várkách pro nejlepší chuť.
- KVALITA: Vybraná jen ta nejlepší zrna od ověřených dodavatelů.
- SOCIÁLNÍ ODPOVĚDNOST: Podpora pěstitelů kávy a jejich komunit po celém světě.
- RODINNÝ TÝM NADŠENCŮ: Pečlivost a láska ke kávě je na prvním místě.
- POCTIVÉ PRAŽENÍ: Zakladatel Jirka kontroluje každé zrnko.
Káva Coffeespot Vám nabídne nejen skvělou chuť a aroma, ale také pocit dobrého svědomí z toho, že podporujete sociálně odpovědnou společnost. Vyzkoušejte sortiment kávy hned teď a přidejte se k rodině spokojených zákazníků, kterým Coffeespot dodává energii do jejich každodenních životů.
Detailní popis produktu
Peru Monteverde je výběrová Arabica od Cafes Monteverde, skupiny producentů, která působí v oblasti Rodriguez de Mendoza na severu Peru v provincii Amazonas. Skupina se vytvořila kolem Alfonso Tejady, místního znalce všeho, co souvisí s produkcí a pěstováním kávy.
Chuť | Lesní ovoce, červený pomeranč, karamel |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 4 - Intenzivní |
Kyselost | Střední |
Země původu | Peru káva |
Metoda zpracování | Promytá |
Odrůda kávy | Bourbon, Catuai, Catimor, Typica, Pache |
Nadmořská výška | 1400 - 1800 m |
O kávě
Na farmě Finca Timbuyacu, blízko oblasti Rodriguez de Mendoza se produkuje skvělá káva, ale stejně důležité je i to, že funguje jako modelová farma pro všech 250 pěstitelů kávy spojených ve skupině Monteverde.
V Timbuyacu se pěstitelé dozvídají informace o řízení hospodářství, sklizni, zpracovatelských postupech, jako je fermentace, praní a způsobech sušení. Důraz je kladen na druhy fermentace, metody odslupkování a různé techniky sušení kávových zrn, čímž je možné docílit nejvyšší možnou úroveň kvality produkce.
Káva z Peru bez hnojiv a pesticidů
Peruánská káva proslula chuťovou vyrovnaností a jemnou strukturou. Malé soukromé farmy disponují v průměru necelými 2 hektary půdy, odkud získávají až 1 500 kg kávových třešní na jednu sklizeň.
Pěstování bez chemie a šetrné zpracování promytím dává vyniknout plné chuti, čistotě a sladké vůni. Z úrodného údolí Chanchamayo pochází téměř 40 % celkové kávové úrody v zemi.
Lahodnou kávu z Peru pro vás rádi ještě dnes upražíme.
Jak se káva v Coffeespotu praží?
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den se praží přesně tolik, kolik zákazníci objednají. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten Coffeespot respektuje a nesnaží se ho měnit. Naopak. Praží zkrátka tak, aby nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravují podle toho, co mají zrovna v pražičce. Celou dobu hlídají každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.


Jak kávu skladovat?
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Pamatujete na začátky Coffeespotu v Kudlovicích?
Začínali s malou prodejnou a pražírnou. Espresso k espressu. Sto gramů ke sto gramů. Kilo ke kilu. Zákazník po zákazníkovi. Po pár denně. Časem to bylo po pár desítkách.
První objednávka z e-shopu přišla přesně 26.9.2011 v 23:27 hodin. Kávu balili doma v obýváku do dvou do rána a pak vstávali do zaměstnání. Balíčky na poštu odváželi na kole. Celou dobu byli zákaznícíci jejich hnací motor a možná to ani netušili.
Od té doby se změnilo úplně všechno. Snad kromě nadšení, s jakým na kávu Coffeespot pohlíží. Děkujeme, že je vás čím dál tím víc. To, kde je dnes pražírna, je vaší zásluhou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.