POZOR: Zmrazení ceny LYO jahody a LYO mango pouze do 4.2... Nakupujte ZDE. // K nákupu nad 999 Kč 50 g LYO ovoce ZDARMA.

Coffeespot Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf

 
  • 1 z 6
 

I bez kofeinu může chutnat. V tomhle případě po čokoládě, kterou vyvažuje sladký třtinový cukr a svěží zelené jablko. 

Dobu pro doručení prosím počítejte 3 - 5 dnů. Objednáváme každý den vždy čerstvou kávu přímo ve výrobě.

Cena od 170 Kč bez DPH
od 190 Kč
Kategorie Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy
Zvolte variantu
1954 kolumbie tolima decaf kava bez kofeinu Množství: 250 g Skladem - E-SHOP 190 Kč
170 Kč bez DPH
   
1954 4 kolumbie tolima sugarcane proces decaf Množství: 500 g Skladem - E-SHOP 370 Kč
330 Kč bez DPH
   
1954 5 kolumbie tolima sugarcane proces decaf Množství: 1000 g Skladem - E-SHOP 719 Kč
642 Kč bez DPH
   
 

Představujeme vám Kávu Coffeespot, vašeho nového nezbytného společníka pro každodenní rituál užívání si lahodného šálku kávy.

Káva je vybraná s nejvyšší péčí, aby byla vždy čerstvá a dokonale pražená na vrchol svých chutí. Přečtěte si několik důvodů, proč byste měli zkusit právě kávu Coffeespot:

  • ČERSTVOST: Každý den praženo v malých várkách pro nejlepší chuť.
  • KVALITA: Vybraná jen ta nejlepší zrna od ověřených dodavatelů.
  • SOCIÁLNÍ ODPOVĚDNOST: Podpora pěstitelů kávy a jejich komunit po celém světě.
  • RODINNÝ TÝM NADŠENCŮ: Pečlivost a láska ke kávě je na prvním místě.
  • POCTIVÉ PRAŽENÍ: Zakladatel Jirka kontroluje každé zrnko.


Káva Coffeespot Vám nabídne nejen skvělou chuť a aroma, ale také pocit dobrého svědomí z toho, že podporujete sociálně odpovědnou společnost. Vyzkoušejte sortiment kávy hned teď a přidejte se k rodině spokojených zákazníků, kterým Coffeespot dodává energii do jejich každodenních životů.

Detailní popis produktu

Špatně snášíte kofein nebo Vám lékař doporučil jeho omezení, například z důvodu těhotenství? Vyzkoušejte zrnkovou bezkofeinovou kávu.

Chuť Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko
Druh 100% Arabica
Stupeň pražení 3 - Středně intenzivní Stupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň pražení
Země původu Kolumbie káva
Metoda zpracování Washed /Sugarcane decaf proces
Odrůda kávy Caturra, Castillo
Nadmořská výška 1800m

Jak probíhá Sugarcane proces?

Tento proces je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůně, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.

  • Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
  • Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
  • Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
  • Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
  • Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
  • Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
  • Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A
  • Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export.

kava-kolumbie

Jak připravit kávu Kolumbie Tolima DECAF?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).

 

Jak se káva v Coffeespotu praží?

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den se praží přesně tolik, kolik zákazníci objednají. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten Coffeespot respektuje a nesnaží se ho měnit. Naopak. Praží zkrátka tak, aby nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravují podle toho, co mají zrovna v pražičce. Celou dobu hlídají každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Fotky
Foto

Jak kávu skladovat?

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

 

 

Pamatujete na začátky Coffeespotu v Kudlovicích?

Začínali s malou prodejnou a pražírnou. Espresso k espressu. Sto gramů ke sto gramů. Kilo ke kilu. Zákazník po zákazníkovi. Po pár denně. Časem to bylo po pár desítkách.

První objednávka z e-shopu přišla přesně 26.9.2011 v 23:27 hodin. Kávu balili doma v obýváku do dvou do rána a pak vstávali do zaměstnání. Balíčky na poštu odváželi na kole. Celou dobu byli zákaznícíci jejich hnací motor a možná to ani netušili.

Od té doby se změnilo úplně všechno. Snad kromě nadšení, s jakým na kávu Coffeespot pohlíží. Děkujeme, že je vás čím dál tím víc. To, kde je dnes pražírna, je vaší zásluhou.

foto-spojeni

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: