Coffeespot Kolumbie Candy Cane Caturra 86 Washed 250 g
Popis
Detailní popis produktu
Dočkali jsme se. Díky úzké spolupráci s naším dodavatelem a malými farmáři v Kolumbii mohla vzniknout tato ovocem nabitá káva.
Chuť | Mochyně, cukrová třtina, bobulovité ovoce |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 1 - Světlé |
Kyselost | Střední |
Země původu | Kolumbie káva |
Metoda zpracování | Fully Washed |
Odrůda kávy | Caturra |
O kávě
Káva je synonymem Kolumbie. Oblast Huila se rozkládá mezi západním a východním pohoří Cordillera, které je místem s mnoha starověkými sopkami a horami, včetně Neiva de Huila, která se tyčí do výše 5750m a je třetím nejvyšším vrcholem Kolumbie.
Díky tomuto geografickému klenotu se sopečnou půdou a jedinečným podnebím mají kávy z tého oblasti svůj osobitý charakter.
- Region: Jižní Huila
- Farma: Terra Verde Asociación
Tento komunitní lot pochází z Terra Verde Asociación, kterou v roce 2016 založili Wbeimar Lasso a Juliana Guevara s cílem vytvořit alternativní příležitosti pro farmáře, kterých aktuálně sdružují na 420. zaměřují se napodporu farmářů, kteří pěstují kávy na farmách o rozloze od 1 do 6 hektarů.
„Caturra“, slovo, které v domorodém jazyce Guarani znamená „malý“. Tato odrůda, která se vyznačuje malou velikostí zrn se musí pěstovat ve vysokých nadmořských výškách, takže její sběr, který se porvádí jen ručně, je obvykle dražší.
Množství kofeinu je u této odrůdy nižší než u ostatních. Po ručním sběru a třídění třešní následuje rozmělnění a fermentační proces v tancích, který trvá 8-15 dnů. Následně se třešně promyjí a suší na slunci 8-15 dnů na požadovanou vlhkost.
Jak připravit kávu Kolumbie Candy Cane Caturra 86 Washed?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Nakouknout do pražírnyJak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.