BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

Coffeespot Etiopie Sidamo washed

 
  • 1 z 5
 

Káva z oblasti proslulé těmi nejlepšími zrnky, které ukrývají typický citrusový profil. Svěžest doplňují tóny květin a hořká čokoláda

Dobu pro doručení prosím počítejte 3 - 5 dnů. Objednáváme každý den vždy čerstvou kávu přímo ve výrobě.

Cena od 165 Kč bez DPH
od 185 Kč
Kategorie Čerstvá káva, kávoviny a náhražky kávy
Zvolte variantu
1180 etiopie sidamo washed Množství: 250 g Skladem - E-SHOP 185 Kč
165 Kč bez DPH
   
1180 1 etiopie sidamo washed Množství: 500 g Skladem - E-SHOP 350 Kč
313 Kč bez DPH
   
1180 2 etiopie sidamo washed Množství: 1000 g Skladem - E-SHOP 705 Kč
629 Kč bez DPH
   
 

Představujeme Vám Kávu Coffeespot, Vašeho nového nezbytného společníka pro každodenní rituál užívání si lahodného šálku kávy.

Káva je vybraná s nejvyšší péčí, aby byla vždy čerstvá a dokonale pražená na vrchol svých chutí. Přečtěte si několik důvodů, proč byste měli zkusit právě kávu Coffeespot:

  • ČERSTVOST: Každý den praženo v malých várkách pro nejlepší chuť.
  • KVALITA: Vybraná jen ta nejlepší zrna od ověřených dodavatelů.
  • SOCIÁLNÍ ODPOVĚDNOST: Podpora pěstitelů kávy a jejich komunit po celém světě.
  • RODINNÝ TÝM NADŠENCŮ: Pečlivost a láska ke kávě je na prvním místě.
  • POCTIVÉ PRAŽENÍ: Zakladatel Jirka kontroluje každé zrnko.

Detailní popis produktu

Všechna kávová zrnka Etiopie Sidamo washed mají jedinečný původ. Káva Sidamo je proslulá svým jasným citrusovým profilem s nádechem květin.

Chuť Citrusy, květiny, hořká čokoláda
Druh 100% Arabica
Stupeň pražení 2 - Střední Stupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň pražení
Kyselost Vysoká
Země původu Etiopie káva
Metoda zpracování Plně promyté / washed, ruční sběr
Odrůda kávy Směs původních odrůd Ethiopian Heirloom
Nadmořská výška 1950m
 

O kávě

  • Proces zpracování: Farmáři ručně vytřídí nezralé a přezrálé kávové třešně, než se přikročí k dalšímu zpracování. Pomocí rozvlákňovače se odstraní slupky a dužina. Poté jsou kávová zrna namočena po dobu asi 8 hodin v čisté vodě v betonových nádržích.
  • Sušení: Po máčení probíhá předsušení ve stínu po dobu asi 6 hodin. Dále následuje sušení na slunci na afrických postelích nebo pytlovině, které trvá asi 10 dní. V noci a v poledních hodinách se káva chrání plachtami.

etiopie-kava

etiopie-kava1

O farmě

Sidamo je nejproduktivnější region produkující kávu v Etiopii. Do roku roku 1995 to byla samostatná provincie. V současné době je oblast rozdělena na administrativní oblasti SNNPR, Somálsko a Oromia.

Pěstitelské mikroregiony kávy Guji a Yirgacheffe se nacházejí také v Sidamu, ale jsou uváděny na trh pod jejich vlastním jménem.

Jak připravit kávu Etiopie Sidamo washed?

Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.  Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).

 

Jak se káva v Coffeespotu praží?

Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.

Každý den se praží přesně tolik, kolik zákazníci objednají. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten Coffeespot respektuje a nesnaží se ho měnit. Naopak. Praží zkrátka tak, aby nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.

Teplotu i čas proto upravují podle toho, co mají zrovna v pražičce. Celou dobu hlídají každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.

Fotky
Foto

Jak kávu skladovat?

Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.

Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.

 

Pamatujete na začátky Coffeespotu v Kudlovicích?

Začínali s malou prodejnou a pražírnou. Espresso k espressu. Sto gramů ke sto gramů. Kilo ke kilu. Zákazník po zákazníkovi. Po pár denně. Časem to bylo po pár desítkách.

První objednávka z e-shopu přišla přesně 26.9.2011 v 23:27 hodin. Kávu balili doma v obýváku do dvou do rána a pak vstávali do zaměstnání. Balíčky na poštu odváželi na kole. Celou dobu byli zákaznícíci jejich hnací motor a možná to ani netušili.

Od té doby se změnilo úplně všechno. Snad kromě nadšení, s jakým na kávu Coffeespot pohlíží. Děkujeme, že je vás čím dál tím víc. To, kde je dnes pražírna, je vaší zásluhou.

foto-spojeni

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: