Coffeespot Etiopie Guji G.1 Natural
Popis
Představujeme vám Kávu Coffeespot, Vašeho nového nezbytného společníka pro každodenní rituál užívání si lahodného šálku kávy.
Káva je vybraná s nejvyšší péčí, aby byla vždy čerstvá a dokonale pražená na vrchol svých chutí. Přečtěte si několik důvodů, proč byste měli zkusit právě kávu Coffeespot:
- ČERSTVOST: Každý den praženo v malých várkách pro nejlepší chuť.
- KVALITA: Vybraná jen ta nejlepší zrna od ověřených dodavatelů.
- SOCIÁLNÍ ODPOVĚDNOST: Podpora pěstitelů kávy a jejich komunit po celém světě.
- RODINNÝ TÝM NADŠENCŮ: Pečlivost a láska ke kávě je na prvním místě.
- POCTIVÉ PRAŽENÍ: Zakladatel Jirka kontroluje každé zrnko.
Detailní popis produktu
Naturální káva, ručně sbíraná, sušená 4 týdny. Vyvážená chuť citrusů, čokolády a koření.
Chuť | vyvážená chuť citrusů, čokolády, koření |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 1 - Světlé |
Kyselost | Střední, Vysoká |
Země původu | Etiopie káva |
Metoda zpracování | Natural |
Odrůda kávy | Bourbon, Typica |
Nadmořská výška | 1850-2000 |
O kávě
Guji je oblast v regionu Oromia na jihu Etiopie. Stejně jako ostatní oblasti pěstování kávy v Etiopii, i Guji leží ve vysoké nadmořské výšce a má bohatou sopečnou půdu. Káva se pěstuje na malých farmách v nadm. výšce 1850-2000m.
- Region: Guji
- Odrůda: Bourbon, Typica
- Cupping score: 86,50
Kávy z Guji mají jasný etiopský charakter, ale profil je více čokoládovo-kořeněný ve srovnání s těžkými tóny ovocných káv Sidamo a Yirgacheffe.
Káva má celkově vyvážený profil se sladkými ovocnými tóny a vyváženou kyselostí.
Třešně jsou selektivně ručně sbírány a tříděny pod neustálým dohledem.
Suchý neboli přírodní proces zpracování kávy pochází Etiopie . Suší se celé kávové třešně včetně dužiny a slupky.
Metoda je levnější, ale vyžaduje specifické klimatické podmínky potřebné k dostatečně rychlému vysušení kávových plodů.
Jak připravit kávu Etiopie Guji G.1 Natural?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Káva je dodávána standardně zrnková (nemletá). Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Doporučujeme ji ale připravit ALTERNATIVNÍ METODOU na filtr (např. Aeropress, French press, V60, Chemex...), kdy se nejvíce rozvinou její chuťové vlastnosti.
Jak se káva v Coffeespotu praží?
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den se praží přesně tolik, kolik zákazníci objednají. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten Coffeespot respektuje a nesnaží se ho měnit. Naopak. Praží zkrátka tak, aby nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravují podle toho, co mají zrovna v pražičce. Celou dobu hlídají každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.


Jak kávu skladovat?
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Pamatujete na začátky Coffeespotu v Kudlovicích?
Začínali s malou prodejnou a pražírnou. Espresso k espressu. Sto gramů ke sto gramů. Kilo ke kilu. Zákazník po zákazníkovi. Po pár denně. Časem to bylo po pár desítkách.
První objednávka z e-shopu přišla přesně 26.9.2011 v 23:27 hodin. Kávu balili doma v obýváku do dvou do rána a pak vstávali do zaměstnání. Balíčky na poštu odváželi na kole. Celou dobu byli zákazníci jejich hnací motor a možná to ani netušili.
Od té doby se změnilo úplně všechno. Snad kromě nadšení, s jakým na kávu Coffeespot pohlíží. Děkujeme, že je vás čím dál tím víc. To, kde je dnes pražírna, je vaší zásluhou.
Doporučené produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.