Coffeespot Brazílie pink star scr. 19
Popis
Představujeme vám Kávu Coffeespot, Vašeho nového nezbytného společníka pro každodenní rituál užívání si lahodného šálku kávy.
Káva je vybraná s nejvyšší péčí, aby byla vždy čerstvá a dokonale pražená na vrchol svých chutí. Přečtěte si několik důvodů, proč byste měli zkusit právě kávu Coffeespot:
- ČERSTVOST: Každý den praženo v malých várkách pro nejlepší chuť.
- KVALITA: Vybraná jen ta nejlepší zrna od ověřených dodavatelů.
- SOCIÁLNÍ ODPOVĚDNOST: Podpora pěstitelů kávy a jejich komunit po celém světě.
- RODINNÝ TÝM NADŠENCŮ: Pečlivost a láska ke kávě je na prvním místě.
- POCTIVÉ PRAŽENÍ: Zakladatel Jirka kontroluje každé zrnko.
Detailní popis produktu
Jedna z nejoblíbenějších káv je zpět.
Chuť | sladká čokoláda, karamel a sušené švestky |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 4 - Intenzivní |
Kyselost | Nízká |
Země původu | Brazilská káva |
Metoda zpracování | Suchá (natural) |
Odrůda kávy | Směs klasických odrůd |
Nadmořská výška | 750 - 1100m |
Coffeespot získal potravinářského Oscara! Great Taste je největší a nejdůvěryhodnější ocenění kvality ve světě jídla a pití. Koná se každý rok v Londýně. Přes pět set porotců během dvou měsíců hodnotí všechny přihlášené produkty výhradně na základě jejich chuti. A právě káva Brazílie Pink Star Scr.19 dostala rovnou 2 hvězdy. Gratulujeme!
O kávě Brazílie Pink Star
Všechna kávová zrnka mají jedinečný původ! Družstvo Cooxupé figuruje v historii brazilské kávy již po mnoho desítek let. Bylo založeno v roce 1932, v roce 1957 z něho vzešlo Družstvo regionálních pěstitelů kávy z Guaxupé.Stalo se tak v době, kdy začalo obchodovat s kávou na mezinárodním trhu. Se svou mnohaletou zkušeností v oblasti trhu s kávou se Cooxupé stalo v národním i mezinárodním měřítku pojmem. V současné době nakupují brazilskou kávu od Cooxupé firmy z více než čtyřiceti zemí.
Družstvo má přibližně dvanáct tisíc členů, z nichž 97 % jsou příslušníci malých rodinných farem a drobní vlastníci půdy. Produkce kávy je jejich hlavním zdrojem příjmů.Kávu nakupují od pěstitelů v Sul de Minas a Cerrado v regionu Minas Gerais a z Rio Pardo Valley v Sao Paulu. Cooxupé má výkupní místa přibližně ve 250 brazilských městech v této oblasti.
Jako jeden z kávových velikánů v Brazílii, Cooxupé také chápe, že má společenskou odpovědnost vůči svým členům, a to zejména ve venkovských oblastech, kde družstvo působí.Proto vyvinulo různé zdravotní a stipendijní programy, stejně jako vzdělávání v zemědělství. V těchto projektech je velký důraz kladen na budoucí generace pěstitelů kávy a na udržitelné zemědělství.
Jeden ze sociálních projektů, které družstvo vytvořilo, se nazývá Escola Consciente. V roce 2014 získal projekt cenu Andef, jedno z nejvýznamnějších ocenění v brazilském zemědělství. Cooxupé provádí i významné kroky pro snížení negativního vlivu pěstování kávy na životní prostředí.
V roce 2013 založilo Vzdělávací centrum životního prostředí, aby si budoucí generace více uvědomovaly důležitost ekologického přístupu při produkci kávy. Odpadní vody ze zpracovatelských mlýnů jsou shromažďovány externí specializovanou firmou. Tato voda se dále upravuje v jejich stanici pro čištění odpadních vod.
Jak připravit kávu Brazílie Pink Star?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou).
Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!
Jak se káva v Coffeespotu praží?
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den se praží přesně tolik, kolik zákazníci objednají. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten Coffeespot respektuje a nesnaží se ho měnit. Naopak. Praží zkrátka tak, aby nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravují podle toho, co mají zrovna v pražičce. Celou dobu hlídají každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Jak kávu skladovat?
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Pamatujete na začátky Coffeespotu v Kudlovicích?
Začínali s malou prodejnou a pražírnou. Espresso k espressu. Sto gramů ke sto gramů. Kilo ke kilu. Zákazník po zákazníkovi. Po pár denně. Časem to bylo po pár desítkách.
První objednávka z e-shopu přišla přesně 26.9.2011 v 23:27 hodin. Kávu balili doma v obýváku do dvou do rána a pak vstávali do zaměstnání. Balíčky na poštu odváželi na kole. Celou dobu byli zákaznícíci jejich hnací motor a možná to ani netušili.
Od té doby se změnilo úplně všechno. Snad kromě nadšení, s jakým na kávu Coffeespot pohlíží. Děkujeme, že je vás čím dál tím víc. To, kde je dnes pražírna, je vaší zásluhou.
Zajímavosti a recepty
BLOG: https://www.nutsman.cz/blog/kava--nejen-napoj--ale-i-kultura-a-historie/
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.