RECEPT - Višňový dort
Korpus:
1,5 hrnku mandlové mouky (nebo mletých mandli)
1 hrnek mletého kokosu
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody vanilkový extrakt
1/2 hrnku roztopeného másla
3 vejce
250ml mléka
špetka soli
Náplň do prostřed:
Hrušková bioláda
Tvaroh ve vaničce
Náplň na horu:
Šlehačka
Tvaroh ve vaničce
Ztuzovač
Kompotované višně/třešně
Rum (pro skvělou chuť dortu volte výběrový rum)
2 lžíce škrobu
3 lžíce cukru
Postup: V míse smícháme nejdříve sypké a pak mokré suroviny a pak je důkladně promícháme spolu. Hotovou směs vlijeme do formy na dort vyložené papírem na pečení. Pečeme 25 - 30 minut na 175 stupňů. Mezi tím si uděláme náplň nahoru. V rendliku si ohřejeme nálev z kompotu, přidáme cukr, rum a povaříme. Po asi 4minutach přidáme škrob. Směs důkladně mícháme do zhoustnuti. Odstavíme a vmícháme višně/třešně. Necháme vychladnout cca 2hodky. V mixéru umixujeme šlehačku s tvarohem a přidáme ztuzovač. Vychladlí korpus přepůlime , spodní část pomažeme bioládou na tu naneseme tvaroh a přikryjeme. Na horní část namazeme vyšlehanou šlehačku a nakonec dáme smes kde máme višně. Dort necháme v lednici nejlépe do druhého dne.
Dobrou chuť přeje NUTSMAN
Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep