BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

RECEPT - Višňový dort

Korpus:

1,5 hrnku mandlové mouky (nebo mletých mandli)

1 hrnek mletého kokosu

1 prášek do pečiva

1 lžička jedlé sody vanilkový extrakt

1/2 hrnku roztopeného másla

3 vejce

250ml mléka

špetka soli

 

Náplň do prostřed:

Hrušková bioláda

Tvaroh ve vaničce

 

Náplň na horu:

Šlehačka

Tvaroh ve vaničce

Ztuzovač

Kompotované višně/třešně

Rum (pro skvělou chuť dortu volte výběrový rum)

2 lžíce škrobu

3 lžíce cukru

 

Postup: V míse smícháme nejdříve sypké a pak mokré suroviny a pak je důkladně promícháme spolu. Hotovou směs vlijeme do formy na dort vyložené papírem na pečení. Pečeme 25 - 30 minut na 175 stupňů. Mezi tím si uděláme náplň nahoru. V rendliku si ohřejeme nálev z kompotu, přidáme cukr, rum a povaříme. Po asi 4minutach přidáme škrob. Směs důkladně mícháme do zhoustnuti. Odstavíme a vmícháme višně/třešně. Necháme vychladnout cca 2hodky. V mixéru umixujeme šlehačku s tvarohem a přidáme ztuzovač. Vychladlí korpus přepůlime , spodní část pomažeme bioládou na tu naneseme tvaroh a přikryjeme. Na horní část namazeme vyšlehanou šlehačku a nakonec dáme smes kde máme višně. Dort necháme v lednici nejlépe do druhého dne.

Dobrou chuť přeje NUTSMAN

Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep

 

20191115144132_IMG_8597