NÁKUP nad 999Kč = LYO ZDARMA. Vyberte jako dárek v košíku. Do vyprodání zásoby.

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 8 - Dnes si spolu dáme HIIT!

✨Vítejte u 8. epizody seriálu v pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ!✨


Dnes si spolu dáme HIIT!🚀 HIIT je vysoce intenzivní intervalový trénink, který vás dostane do formy rychleji, než byste čekali. Tento typ tréninku je skvělý nejen pro spalování tuků, ale také pro zlepšení kondice a posílení svalů. Než se do toho pustíme, pojďme si krátce povědět, co to vlastně HIIT je a proč byste ho měli zařadit do svého tréninkového plánu.

NUTSMAN Blog cvičení 8 BLOG 1


Co je HIIT?
HIIT je zkráceně High-Intensity Interval Training, což se dá přeložit jako vysoce intenzivní intervalový trénink. Princip spočívá ve střídání krátkých, ale velmi intenzivních období cvičení s obdobími aktivního odpočinku nebo nízké intenzity. Tento tréninkový model je účinný, protože zvyšuje metabolismus a spalování tuků ještě dlouho po jeho skončení.


Proč HIIT funguje?
Představte si HIIT jako turbo režim pro vaše tělo. Během těchto intenzivních intervalů pracujete na maximum, což nutí vaše tělo spalovat energii rychleji. Když si pak dopřejete krátkou přestávku, vaše tělo se stále snaží zotavit, čímž dál spalujete kalorie. Tento efekt je známý jako "afterburn" neboli přídavné spalování, které může trvat hodiny po cvičení. Nejenže se zlepší vaše fyzická kondice, ale HIIT také zvyšuje vaši vytrvalost a sílu.


Jak bude dnešní trénink vypadat?
Dnes si dáme 6 cviků ve 4 kolech🥵, v intervalu 40:20 – 40 vteřin cvičení, 20 vteřin odpočinku.😊 Pokud jste začátečníci nebo máte nějaké zdravotní omezení, nezoufejte. U některých cviků můžete využít jednodušší varianty, které vám Silvie ukáže.


Cviky pro dnešní HIIT trénink
1. Burpees (Angličáky) - Začněte ve stoje, poté přejděte do dřepu, rukama se dotkněte země a vyskočte zpět do stoje. Tento cvik zvyšuje srdeční tep a zapojuje celé tělo.
2. Mountain Climbers (Horolezci) - V pozici prkna přitahujete kolena k hrudi střídavě, jako byste lezli na horu. Skvělý cvik na břicho a ramena.
3. Jump Squats (Skákací dřepy) - Udělejte klasický dřep a poté vyskočte co nejvýše, při dopadu se opět vrátíte do dřepu. Tento cvik posiluje nohy a zlepšuje výbušnost.
4. High Knees (Vysoká kolena) - Běhejte na místě a zvedejte kolena co nejvýše. Skvělý cvik na kardiovaskulární systém a břicho.
5. Push-ups (Kliky) - Klasické kliky nebo kliky na kolenou pro začátečníky. Posiluje hrudník, ramena a tricepsy.
6. Plank (Prkno) - Vydržte v pozici prkna po dobu 40 vteřin. Tento cvik posiluje celé tělo, zejména břicho, záda a ramena.


Odměna: Chia puding s mangem
Po tak intenzivním tréninku si zasloužíte něco zdravého a chutného. Tentokrát si uděláme chia puding s mangem od @nutsman_cz.🥭 Chia semínka jsou plná vlákniny, bílkovin a omega-3 mastných kyselin, což je perfektní kombinace pro regeneraci po cvičení.


Recept na chia puding s mangem:
Ingredience:
- 3 lžíce chia semínek
- 250 ml mandlového nebo jiného rostlinného mléka
- 1 lžíce medu nebo jiného sladidla dle chuti
- 1 zralé mango
- Trocha vanilkového extraktu (volitelné)
Postup:
1. V míse smíchejte chia semínka, mandlové mléko, med a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a nechte odstát asi 10 minut, poté znovu promíchejte, aby se chia semínka rovnoměrně rozložila.
2. Nechte směs stát v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
3. Před podáváním nakrájejte mango na malé kousky a vmíchejte do pudingu.
4. Můžete přidat i kousky ořechů nebo kokosové vločky pro extra chuť a texturu.


Tento chia puding je nejen lahodný, ale také naprosto výživný. Mango dodá svěžest a přirozenou sladkost, což je perfektní kombinace pro po-tréninkovou svačinu.

HIIT cvičení je skvělý způsob, jak rychle a efektivně zlepšit svou kondici a spálit kalorie. Ať už jste začátečník nebo pokročilý, tento typ tréninku můžete přizpůsobit svým schopnostem. A co je lepšího než odměnit se po náročném cvičení něčím zdravým a chutným, jako je chia puding s mangem?
Doufáme, že si dnešní epizodu užijete a že vám přinese nejen fyzickou výzvu, ale také radost z pohybu. Díky našemu seriálu „v pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ“ se můžete těšit na další inspirativní a zábavné cvičení. #vpohybusnutsmanasilvii #hiit #workout #chiapuding #mango #energie #cviceni #intervalovytrenink
Tak co, jste připravení? Pojďme na to! 🚀

Video najdete i na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie