NÁKUP nad 999Kč = LYO ZDARMA. Vyberte jako dárek v košíku. Do vyprodání zásoby.

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 7 - ZATUHLÝ KRK

✨Vítejte u sedmého dílu seriálu V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ ✨


Dnes Vám ukážeme dva cviky, které se budou hodit těm z Vás, kterým občas zatuhne krk.😔 Pokud Vás trápí zatuhlý krk, je potřeba nejen procvičit mobilitu krku, ale také posílit krční svaly.🙏
Začneme tedy cvičením. Představte si, že je pondělní ráno a vy se zvedáte z postele s pocitem, že vám někdo přes noc zavedl do krku betonovou směs. Každé otočení hlavou je bolestivé a vaše nálada touží po zlepšení. Zde přicházejí na řadu naše dva cviky, které vám pomohou rozhýbat a posílit krční svaly.

NUTSMAN Blog cvičení 7 BLOG 1
Cvik 1: Něžné kývání hlavou
Postavte se nebo sedněte rovně, se zády opřenými o pevnou opěrku. Uvolněte ramena a zhluboka se nadechněte. Pomalu spouštějte bradu k hrudníku, jako byste kývali na někoho, kdo stojí před vámi. Pohybujte hlavou směrem dolů, až ucítíte napětí v zadní části krku. Držte tento pozici po dobu 5-10 sekund a poté pomalu vraťte hlavu do původní pozice. Opakujte tento cvik 10-15krát.
Tento cvik je skvělý pro uvolnění svalů kolem krku a ramen. Představte si, že veškeré napětí odtéká jako voda z čajové konvice, která se naklání dolů.


Cvik 2: Boční natahování krku
Znovu se postavte nebo sedněte rovně. Pomalu naklánějte hlavu k rameni, aniž byste zvedali rameno k hlavě. Zaměřte se na to, aby váš krk zůstal ve stejné rovině a neotáčel se. Když ucítíte napětí na straně krku, zastavte a držte pozici po dobu 15-20 sekund. Poté se vraťte do výchozí pozice a opakujte na druhou stranu. Tento cvik opakujte 5krát na každou stranu.
Představte si, že vaše hlava je těžký květ slunečnice, který se pomalu naklání ke slunci. Každým pohybem se uvolňují napjaté svaly jako rozkvétající okvětní lístky.


Teď, když jsme se zaměřili na to, jak uvolnit a posílit krční svaly, je čas přejít k něčemu sladkému a chutnému. A co může být lepšího než kokosová bábovka s 🌰 makadamovými ořechy!


Recept na kokosovou bábovku s makadamovými ořechy
Tato bábovka je skutečný klenot v kulinářském světě. Makadamové ořechy od @nutsman_cz dodají receptu luxusní nádech a kokosová chuť vás přenese na tropický ostrov.


Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 100 g strouhaného kokosu
- 150 g cukru
- 3 vejce
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml kokosového oleje (nebo jiného rostlinného oleje)
- 1 prášek do pečiva
- 100 g nasekaných makadamových ořechů
- špetka soli

Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte bábovkovou formu olejem.
2. V míse smíchejte mouku, strouhaný kokos, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse rozšlehejte vejce s kokosovým mlékem a kokosovým olejem.
4. Postupně přidávejte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Přidejte nasekané makadamové ořechy a jemně promíchejte.
6. Nalijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 45-50 minut, nebo dokud není bábovka zlatavá na povrchu a špejle zapíchnutá do středu není suchá.
7. Nechte bábovku vychladnout ve formě po dobu 10 minut, poté opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.


Tato bábovka je opravdovým zážitkem. Kokosová chuť je jemná a příjemná, zatímco makadamové ořechy dodávají luxusní křupavost. A co je nejlepší, je to rychlý a jednoduchý recept, který zvládne každý.
Ať už jste právě dokončili cvičení na uvolnění zatuhlého krku, nebo jste jen milovníkem dobrého jídla, tento recept vám jistě zpříjemní den. Připravte si šálek čaje nebo kávy, nakrájejte si kousek bábovky a užijte si ten krásný okamžik.
Děkujeme, že jste se k nám připojili v sedmém dílu seriálu V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ. Doufáme, že jste si užili cvičení i pečení a že se k nám zase brzy vrátíte pro další inspiraci. Těšíme se na vás příště! 🌟😊

Video najdete i na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie