NÁKUP nad 999Kč = LYO ZDARMA. Vyberte jako dárek v košíku. Do vyprodání zásoby.

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 6 - ZÁDA

✨Vítejte u šestého dílu seriálu V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ ✨

Milí čtenáři, jsme rádi, že jste se rozhodli připojit ke každodennímu pohybu s námi a Silvií. V dnešním díle se zaměříme na jedno z nejožehavějších témat dnešní doby – naše záda. Ať už trávíte hodiny u počítače, v autě nebo jen máte špatné návyky v držení těla, je důležité věnovat pozornost správnému postoji a prevenci bolesti horní části zad.

NUTSMAN Blog cvičení 6 BLOG 1

Cviky na zlepšení postoje a zmírnění bolesti v horní části zad

Prvním cvikem, který si dnes ukážeme, je „Anděl na zdi“. Tento cvik je skvělý pro zlepšení flexibility a síly v horní části zad. Představte si, že jste anděl a zanecháváte svou stopu ve sněhu. Přistupte ke zdi a postavte se zády k ní. Nohy mějte na šířku boků a paže natažené podél těla. Pomalu začněte zvedat paže nahoru, jako kdybyste kreslili andělská křídla na zdi. Ujistěte se, že celá záda, včetně hlavy, jsou přitisknutá ke zdi. Proveďte 10 opakování a nechte své svaly cítit příjemné natažení.

Druhým cvikem je „Kočka-kráva“. Tento cvik pochází z jógy a je ideální pro uvolnění napětí v celých zádech. Začněte na čtyřech, kolena pod boky a zápěstí pod rameny. Při nádechu zvedněte hlavu a hýždě směrem ke stropu, zatímco střed zad klesá dolů (to je pozice krávy). Při výdechu skloňte hlavu směrem k zemi a zakrčte záda do oblouku (to je pozice kočky). Tento pohyb opakujte 10krát a vnímejte, jak se vaše záda postupně uvolňují a prohřívají.


Tip na vylepšení lívanců – sušený ananas od @nutsman_cz

Po cvičení si jistě zasloužíte odměnu. Co takhle vylepšené lívance? Díky sušenému ananasu od @nutsman_cz dostanou lívance úplně jiný rozměr. Ananas nejenže přidá skvělou chuť, ale také je bohatý na vitamín C a enzymy, které podporují trávení.

✨Recept na jemné nadýchané lívance✨

Ingredience:

Postup: 1. Všechny suroviny smíchejte dohromady v míse. Pokud je těsto moc husté, přidejte mléko. Pokud je naopak moc řídké, přidejte mouku. 2. Na pánvi na sucho smažte lívance dozlatova. 3. Před podáváním přidejte na každý lívanec kousky sušeného ananasu od @nutsman_cz.

Nejenže vám tyto lívance přinesou radost z chutného jídla, ale také vám dodají potřebnou energii po cvičení. A nezapomeňte, dejte nám vědět, jak vám lívance chutnají!

Proč je důležité cvičit a jíst zdravě?

Správný postoj a zdravá záda nejsou jen otázkou fyzického vzhledu. Jsou klíčové pro celkovou pohodu a kvalitu života. Bolesti zad mohou ovlivnit vaši schopnost pracovat, hrát si s dětmi nebo se věnovat oblíbeným aktivitám. Pravidelným cvičením a správnou výživou můžeme předcházet mnoha zdravotním problémům.

Už víte, že u Nutsman nám záleží na tom, aby zdravá strava byla cenově dostupná a chutná. Ale jak můžete vidět z dnešního příspěvku, stejně důležité je pro nás podpora zdravého životního stylu. Proto jsme spojili síly se Silvií, abychom vám přinesli sérii cvičení, která vám pomohou cítit se lépe každý den.

Závěrem

Doufáme, že dnešní cviky na zlepšení postoje a zmírnění bolesti v horní části zad budou pro vás užitečné. Nezapomeňte, že pravidelnost je klíčová. A když si pak odměníte lívance se sušeným ananasem, budete mít nejen dobrý pocit z vykonaného cvičení, ale také si pochutnáte na něčem zdravém a chutném.

Dejte nám vědět, jak vám cviky a recepty fungují, a nezapomeňte sdílet své zkušenosti na sociálních sítích s hashtagem #nutsman #vpohybusnutsmanasilvii. Vaše zpětná vazba je pro nás neocenitelná!

Pokračujte ve sledování našeho seriálu a těšte se na další užitečné tipy pro zdravý a aktivní život. S láskou a péčí, váš Nutsman.

Video najdete na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie