V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 13 - BOLÍ VÁS MEZI LOPATKAMI?

Vítejte u dalšího dílu našeho seriálu ✨V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ✨, kde se zaměřujeme na to, jak propojit pohyb s chutnými a zdravými recepty. Dnes se podíváme na cvik, který vám pomůže zbavit se nepříjemného pnutí nebo bolesti mezi lopatkami, a zároveň si ukážeme, jak si připravit vaječné muffiny, které nejen zasytí, ale také zpestří váš jídelníček.

6
Cvik pro zdravá záda: Úleva od pnutí mezi lopatkami
Každý z nás to zná. Dlouhé hodiny strávené u počítače, špatné držení těla či stres mohou vést k nepříjemnému pocitu napětí mezi lopatkami. Ale nebojte se, máme pro vás jednoduchý cvik, který vám pomůže ulevit od tohoto nepříjemného pnutí.


Cvik: Protažení horní části zad
1. Výchozí pozice: Postavte se rovně, nohy na šířku ramen, kolena lehce pokrčená. Zhluboka se nadechněte a uvolněte ramena.
2. Provedení: Překřižte ruce před hrudí, chyťte pravou rukou levé rameno a levou rukou pravé rameno, jako byste se objímali.
3. Dech: S výdechem se pomalu předklánějte a zároveň tlačte lopatky směrem od sebe. Představte si, jak se mezi nimi tvoří prostor.
4. Protažení: Držte tuto pozici několik hlubokých nádechů a výdechů, snažte se uvolnit veškeré napětí.
5. Zpět: Pomalu se vraťte do výchozí pozice s uvolněnými rameny.
Tento cvik opakujte několikrát denně. Nejen že pomáhá uvolnit napětí, ale také zlepšuje pohyblivost a předchází dalším problémům s držením těla.


Recept: Vaječné muffiny s kešu oříšky
A teď k té chutnější části našeho dnešního programu! Už jste někdy zkoušeli slané muffiny? Pokud ne, připravte se na kulinářský zážitek. Naše vaječné muffiny s praženými a solenými kešu oříšky od Nnutsman vás nadchnou svou chutí i jednoduchostí přípravy.


Suroviny:
- 6 vajec
- 1/2 šálku strouhaného sýra (například cheddar)
- 1/4 šálku nasekané čerstvé špenátové listy
- 1/4 šálku nasekané papriky
- 1/4 šálku pražených a solených kešu oříšků
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej na vymazání formy


Postup:
1. Příprava formy: Předehřejte troubu na 180°C. Formu na muffiny lehce vymažte olivovým olejem.
2. Vaječná směs: V míse rozšlehejte vejce. Přidejte strouhaný sýr, špenát, papriku a kešu oříšky. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
3. Plnění formy: Směs nalijte do připravené formy na muffiny, zhruba do tří čtvrtin výšky každého důlku.
4. Pečení: Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, dokud nejsou muffiny pevné a zlatavé na povrchu.
5. Podávání: Nechte muffiny mírně vychladnout, pak je vyjměte z formy a podávejte. Skvěle chutnají teplé i studené.


Muffiny jsou nejen zdravou, ale i chutnou alternativou ke klasickým sladkým muffinam. Kešu oříšky od Nutsman dodávají příjemnou křupavost a výraznou chuť, kterou si zamilujete.
Ať už hledáte úlevu pro Vaše záda, nebo chcete obohatit svůj jídelníček něčím novým, dnešní díl byl plný inspirace. Nezapomínejte na pravidelný pohyb i zdravou stravu, které jdou ruku v ruce. Budeme se těšit na další setkání u ✨V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ✨, kde pro vás máme připravenou další dávku zdraví a chutí!
Nezapomeňte sdílet své zkušenosti a fotografie s hashtagem #vpohybusnutsmanasilvii. Rádi uvidíme, jak jste si pochutnali na našich muffinech nebo jak vám pomohl náš cvik proti pnutí mezi lopatkami. Zůstaňte zdraví a v pohybu!

Video najdete i na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie