AKCE: KEŠU NATURAL půlky pouze za 199Kč/kg. Do pondělí!

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 12 - JAK NA ZÁDA?

Máme tu další díl seriálu ✨V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ✨ a tentokrát se podíváme na jednoduchý, ale velmi efektivní cvik, který pomůže nejen protáhnout a posílit Vaše záda, ale také zlepšit držení těla. Každodenní sezení u počítače, špatné postavení těla a nedostatek pohybu mohou vést k problémům se zády, které postihují mnoho lidí bez ohledu na věk. Pojďme tedy společně objevit, jak můžete jednoduše začlenit tento cvik do své každodenní rutiny a udělat tak velký krok k lepšímu zdraví.

3

Začněme s příběhem Aničky, mladé ženy, která pracuje jako grafička. Anička tráví hodiny před obrazovkou, zcela pohroužená do své kreativity. Jenže po pár měsících začala pociťovat bolest v dolní části zad. Někdo by mohl říci, že je to jen důsledek dlouhého sezení, ale Anička si uvědomila, že je čas udělat něco pro své zdraví. Při hledání řešení narazila na náš seriál „V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ“ a rozhodla se vyzkoušet náš doporučený cvik.


Cvik, který Vám dnes představíme, se nazývá „Kočka-Kráva“ (Cat-Cow Stretch) a je ideální pro začátečníky i pokročilé, kteří chtějí zlepšit svou flexibilitu a posílit zádové svaly. Začněte na všech čtyřech, s rukama přímo pod rameny a koleny pod boky. S nádechem zakulaťte záda jako kočka, vtáhněte břicho dovnitř a sklánějte hlavu směrem k podlaze. S výdechem pak prohněte záda, zvedněte hlavu a kostrč směrem ke stropu. Tento plynulý pohyb opakujte několik minut a vnímejte, jak se Vaše záda uvolňují a posilují.


Pro Aničku se „Kočka-Kráva“ stal nepostradatelnou součástí její denní rutiny. Po několika týdnech pravidelného cvičení pocítila výrazné zlepšení svého držení těla a bolesti zad začaly ustupovat. Její šéf si dokonce všiml, že je v práci více soustředěná a produktivní. Žijeme v hektické době, kde se často nestaráme o svoje tělo, ale i malá změna, jako je začlenění tohoto cviku, může znamenat velký rozdíl.


Ale to není všechno, co Vám dnes přinášíme. Víte, že ke zdravým zádům může přispět i to, co jíme? Ano, mluvíme o kešu oříšcích, které jsou skvělým doplňkem vyvážené stravy. Proč právě kešu? Tady je pět důvodů, proč by měly být součástí Vašeho jídelníčku:
1. Bohatý zdroj hořčíku: Kešu oříšky jsou plné hořčíku, který podporuje zdraví kostí a nervového systému. Hořčík je klíčový pro udržení silných svalů, což je zásadní pro správné držení těla.
2. Zdravé tuky pro mozek i srdce: Obsahují mononenasycené tuky, které jsou prospěšné pro srdce a mohou zlepšit kognitivní funkce. Tyto tuky mohou také pomoci v boji proti zánětům, což je důležité pro zdraví zad.
3. Vitaminy a minerály: Kešu jsou bohaté na vitaminy, jako je vitamin K a vitaminy skupiny B, které podporují metabolismus a zlepšují imunitní systém.
4. Antioxidanty: Obsahují antioxidanty, jako je lutein a zeaxantin, které pomáhají v boji proti volným radikálům a udržují oči zdravé.
5. Podpora trávicího systému: Vysoký obsah vlákniny v kešu pomáhá udržovat zdravý trávicí systém, což je důležité pro celkovou pohodu a energii.
Kešu oříšky můžete snadno začlenit do svého jídelníčku jako zdravou svačinku, přidat je do salátů nebo kaší, a užívat si jejich jemnou, máslovou chuť.


A tak, stejně jako Anička, můžete spojit pohyb s výživou a udělat významný krok směrem k lepšímu zdraví. Zařaďte náš jednoduchý cvik do své rutiny, obohaťte svůj jídelníček o kešu oříšky a užijte si výhody, které Vám příroda nabízí. Vaše záda Vám za to poděkují a Vy se budete cítit silnější, zdravější a plní energie. Tak neváhejte a začněte ještě dnes.

Video najdete i na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie