POSLEDNÍ DEN -20% LYO ovoce.

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 11 - MÁTE KARPÁLY?

✨V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ✨
Milí čtenáři, vítejte zpět u našeho seriálu, kde se věnujeme vašemu zdraví, vitalitě a také pochoutkám, které si můžete dopřát bez výčitek. Dnes se zaměříme na dvě velmi praktické a aktuální témata: úleva při syndromu karpálního tunelu a příprava rychlých houstiček bez kynutí. Připravte se na inspiraci a praktické rady, které můžete okamžitě aplikovat ve svém životě!

4


Syndrom karpálního tunelu: Jak na to
Když si představíte zápěstí, možná vás nenapadne, jak důležitou roli hraje v každodenním životě. Syndrom karpálního tunelu však dokáže rychle připomenout, jak nepostradatelné je zdravé zápěstí. Tento syndrom postihuje nerv zvaný medián, který prochází úzkým prostorem v zápěstí. Když je tento prostor stlačený či zúžený, může to způsobit bolest, necitlivost a mravenčení v rukou. Jaká je tedy cesta ke zmírnění těchto nepříjemností?


Cviky pro úlevu a prevenci
Začněme prvním cvikem, který můžete provádět kdekoliv a kdykoliv. Posaďte se pohodlně, narovnejte záda a položte ruce volně na stůl před sebou. Pomalu ohýbejte zápěstí dolů, až ucítíte mírné protažení. Držte tuto pozici po dobu 10–15 sekund a pak uvolněte. Opakujte desetkrát. Tento jednoduchý pohyb pomáhá zlepšit flexibilitu zápěstí a snížit tlak na nervy.


Druhý cvik vyžaduje trochu více prostoru. Postavte se a dejte paže do předpažení. Otočte dlaně směrem ke stropu, pak je ohněte dolů směrem k zemi. Tento pohyb opět protáhne svaly kolem zápěstí a pomůže uvolnit napětí. Tento cvik opakujte pětkrát a každý úsek držte po dobu 10 sekund.


Příprava rychlých houstiček bez kynutí

A teď k něčemu, co potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale také vaše srdce — rychlé houstičky bez kynutí! Představte si, že je nedělní ráno, venku svítí slunce a vy se rozhodnete připravit čerstvé pečivo pro vaši rodinu. Není nic lepšího než vůně čerstvého chleba, která naplní celý dům.
Recept je jednoduchý a jeho příprava nezabere mnoho času. Stačí smíchat hladkou mouku, droždí, olej, cukr, sůl a vodu a zpracovat těsto. Tvarujte malé houstičky, které pohladíte semínkovou směsí od NUTSMAN. Tato směs dodá vašim houstičkám nejen chuť, ale také krásný vzhled.

Pro pět houstiček budete potřebovat:
- 200g hladké mouky
- 12g droždí
- 2,5 lžíce oleje
- 1 lžičku cukru
- 1 lžičku soli
- 90–100 ml vody (dle potřeby)
- semínkovou posypku


Postup je jednoduchý: všechny ingredience smíchejte a hnětejte těsto do hladka. Poté rozdělte na pět stejných částí a vytvarujte houstičky. Před pečením je posypte semínkovou směsí. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut, dokud houstičky nezískají zlatavou barvu.

Ať už jste přišli kvůli úlevě od syndromu karpálního tunelu nebo kvůli rychlému receptu na pečivo, doufáme, že jste si odnesli něco užitečného. Nezapomeňte, že klíčem ke zdraví je pohyb a vyvážená strava, která nemusí být drahá ani časově náročná. Sledujte náš seriál ✨V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ✨ a objevujte s námi další tipy pro zdravý a chutný život. Buďme společně v pohybu a nezapomeňte si užít každý moment svého dne!

Video najdete i na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie