POSLEDNÍ DEN -20% LYO ovoce.

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 10 - Snad se nebojíte škorpionů.

Máme tu další díl seriálu ✨V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ✨
Dneska Vám ukážeme skvělý cvik na protažení zad, a to od bederní páteře až po krční! Snad se nebojíte škorpionů.🤭🦂

2

Víte, jaký cvik to je? Ano, správně! Je to "Škorpion". Tento cvik je fantastický pro protažení celých zad a zlepšení flexibility páteře. Je to cvik, který může vypadat složitě, ale s trochou praxe a správnými pokyny od Silvie, ho zvládnete. Představte si, že se vaše páteř chystá rozpohybovat jako škorpion, jehož ocas se ladně kroutí směrem k hlavě. Tento pohyb pomáhá nejen uvolnit napětí ve svalech, ale také zlepšuje tok energie po celém těle.


A proč je důležité mít flexibilní a zdravá záda? Představte si své tělo jako dobře promazaný stroj. Každá součástka musí fungovat správně, aby stroj hladce fungoval. Vaše záda jsou klíčovou součástí tohoto stroje. Pokud jsou svaly a klouby ve vašem hřbetu strnulé a ztuhlé, může to vést k bolestem, snížené pohyblivosti a dokonce i k zraněním. Pravidelné protahování a posilování zad může těmto problémům předcházet a udržet vás v pohybu a bez bolesti.


Takže, jak udělat Škorpiona správně? Lehněte si na břicho, natáhněte ruce do stran jako křídla a pomalu zvedněte jednu nohu směrem k protilehlé ruce, přičemž se snažte udržet páteř rovnou. Opakujte na druhou stranu. Tento pohyb pomáhá protáhnout svaly v bederní, hrudní a krční oblasti páteře. A nezapomeňte, že správné dýchání je klíčem k úspěchu – hluboké nádechy a výdechy pomáhají uvolnit svaly a zlepšit flexibilitu.


Ale to není všechno, co pro vás dnes máme! Asi víte, že mandle jsou neskutečně dobré. Ale víte, jak mohou pomoci vašemu zdraví?😲💚
Mandle jsou nejen chutné, ale také neuvěřitelně zdravé. Jsou bohaté na různé živiny a mohou být skvělou volbou pro rychlou a zdravou svačinku. Podívejme se na 8 důvodů, proč byste měli sáhnout po mandlích, až budete chtít něco malého zakousnout:
1. Zdroj zdravých tuků: Mandle obsahují mononenasycené tuky, které jsou dobré pro vaše srdce. Tyto zdravé tuky mohou pomoci snížit hladinu špatného cholesterolu a zvýšit hladinu dobrého cholesterolu.
2. Bohaté na vitamín E: Vitamín E je silný antioxidant, který pomáhá chránit buňky před poškozením volnými radikály. Konzumace mandlí může přispět k lepší pleti a zdraví očí.
3. Podpora trávení: Mandle jsou bohaté na vlákninu, která je důležitá pro zdravé trávení. Pravidelná konzumace mandlí může pomoci předcházet zácpě a udržovat váš trávicí systém v dobré kondici.
4. Bohaté na bílkoviny: Mandle jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, což z nich činí ideální svačinku pro vegetariány a vegany. Bílkoviny jsou klíčové pro růst a opravu svalů.
5. Regulace krevního cukru: Studie ukazují, že mandle mohou pomoci regulovat hladinu cukru v krvi. To je důležité zejména pro lidi s diabetem nebo pro ty, kteří chtějí udržet stabilní energetickou hladinu během dne.
6. Podpora mozkové činnosti: Mandle obsahují riboflavin a L-karnitin, což jsou látky, které podporují zdraví mozku a mohou pomoci zlepšit kognitivní funkce.
7. Pomoc při hubnutí: I když jsou mandle kalorické, studie ukazují, že lidé, kteří je pravidelně konzumují, mají tendenci mít nižší tělesnou hmotnost. To je pravděpodobně díky jejich obsahu vlákniny a bílkovin, které zvyšují pocit sytosti.
8. Podpora kostí: Mandle jsou bohaté na vápník a hořčík, dva minerály, které jsou klíčové pro zdraví kostí. Pravidelná konzumace mandlí může pomoci udržet vaše kosti silné a zdravé.


Takže, až si budete příště chystat svačinku, sáhněte po mandlích. Nejenže uspokojíte své chuťové buňky, ale také uděláte něco dobrého pro své tělo.
Doufáme, že se vám dnešní díl seriálu ✨V POHYBU S NUTSMAN A SILVIÍ✨ líbil. Nezapomeňte sledovat naše sociální sítě pro další skvělé tipy na cvičení a zdravou výživu. A pamatujte, že život má chutnat a bavit!

Video najdete i na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie