Tým Nutsman se představuje: „Jeden vaří kafe a druhý vynáší koš. Jinak to nejde.“ říká k otázce jeden z majitelů firmy.
Tentokrát jsme kladli otázky samotnému majteli firmy. A co vše nám prozradil? Třeba jak jim klape pracovní vztah s druhým majitelem nebo co považuje za svůj největší úspěch.
Co Tě přivedlo k vybudování Nutsman?
Koktejl okolností jako byla velká touha po svobodě, letitá frustrace, chuť dělat věci jinak, moje žena… Z čeho vzplanul ten první impuls? Na samém začátku byl nápad pěstovat vlašské ořechy, tedy ořešáky.
Zakládal si firmu sám nebo společně s druhým majitelem?
Nutsmana jsme zakládali společně a i po letech si myslím, že to byl správný krok.
Máte jasně rozdělené povinnosti v chodu firmy?
No jasně. Jeden vaří kafe a druhý vynáší koš. Jinak to nejde.
Jste často v rozporech nebo většinou se na všem lehce dohodnete?
Kdybych se měl na všem lehce dohodnout, tak to by se mi zdálo podezřelé. Vždy jde o to najít to nejlepší řešení. Emoce jsou leckdy na místě, ale rozhodně nepřesahují rámec konstruktivní debaty a funguje to skvěle.
V čem je podle tebe v oblasti podnikání spolumajitel nejlepší, co by se bez něho opravdu neobešlo?
Jednoznačně obchod. Tedy komplet vedení obchodního oddělení.
Co považuješ zatím za svůj největší úspěch v podnikání?
Že jsem na posledním podnikovém večírku vydržel až do úplného konce a také, že mám novou, sympatickou sekretářku.
Jaké máte vize do budoucna, chtěl byste firmu dále rozšiřovat?
Je to rozjetý vlak a my ho rozhodně nechceme brzdit. Jen občas mu doporučujeme trasu a zastávky. V takovém vlaku se pak můžete setkat se spoustou zajímavých lidí a cestou toho také hodně vidíte a to vás pak inspiruje, dává vize, naplňuje a zlobí nebo těší. Zkrátka to je To pravé ořechové.
Pokud je zájem o produkty ze strany zákazníků, tak je růst logickým krokem.
Čeho bys chtěl dosáhnout, aby to pro tebe znamenalo vrchol úspěšnosti?
Chtěl bych být prostě jen dokonale šťastný. To je celé. Nic víc.
Jaký je tvůj oblíbený produkt?
Jednoznačně je to jádro plodu stromu Juglans regia. Preferuji delikátní české odrůdy, ale i Chile nebo Francie umí nabídnout skvělou kvalitu.