BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

RECEPT: Margot řezy bez použití stejnojmenné tyčinky

Málokterý dezert umí navnadit letní atmosféru tak jako Margot řezy. Ve většině receptů na tento oblíbený zákusek je zahrnuta všem známá stejnojmenná tyčinka, která je výborná, zároveň ale také obsahuje spoustu cukru. Pokud tápete, jak upéct oblíbený řez bez ní a zároveň zanechat skvělou chuť, jste tu správně. Eliška z instagramu momfit.diary ji nahradila několika zdravějšími surovinami a Margot buchta je famózní.

margot řezy_1

 

JAK PŘIPRAVIT MARGOT ŘEZY?

Na korpus budete potřebovat:

  • 180g špaldové mouky
  • 2 žíce jemně mletých vlašských ořechů
  • 2lžíce kokosu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 vajíčka
  • 60ml mléka (může být i více dle obsahu tuku v oříškách)
  • 2 lžíce erythritolu
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce kvalitního rumu
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky sody na pečení

 

  1. Z bílků vymícháme sníh.
  2. V míse smícháme žloutky, mléko, rum, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli.
  3. Poté pomalu vmíchejte mouku, vlašáky, kokos a sodu na pečení. Nakonec jemně vmíchejte bílky.
  4. Těsto vylejte do formy (20x20cm) vyložené pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160°C cca 20minut.
  5. Po upečení korpus podkrojte a nechte úplně vychladnout.

 

Ingredience a postup k přípravě krému:

  • 500g tvarohu
  • 400g smetany na šlehání
  • 200g čokolády 90%

 

  1. Čokoládu se smetanou rozpusťte a smíchejte ve směs (ale NEVAŘTE!), poté dejte důkladně vychladit.
  2. Studenou čokoládovou smetanu vyšlehejte v tuhou šlehačku, po částech přimíchejte tvaroh.
  3. 2/3 krému namazejte na korpus, druhým přiklopte. Navrh namažte zbylou 1/3 krému.
  4. Ozdobit můžete ještě rozpuštěnou čokoládou.