RECEPT - Krekry
Oblíbené mlsání k televizi nebo jako doplněk k zeleninovému salátu
Krekry se zeleninovým salátkem
Ingredience:
Krekry
80 g lněného semínka zlatého
40 g lněného semínka hnědého
40 g sezamového semínka
40 g slunečnicového semínka
40 g dýňového semínka
220 ml horké vody
1 lžička himalájské soli (zarovnaná)
1-2 lžičky bylinek dle chuti (dala jsem 1 tymiánu a 1 drceného kmínu)
Salát
1/2 salátové okurky
4 rajčata
1/2 hlávky ledového salátu
1 polévková lžíce medu
2 polévkové lžíce oleje
1 lžíce hořčice (hrubozrnné, dijonské nebo kremžské)
Postup:
1. Všechny semínka, sůl a bylinky smícháme v míse.
2. Přidáme vodu, promícháme a necháme 15 minut stát, lněná semínka vytvoří gel, díky kterému se nám směs krásně spojí
3. Poté rozetřeme na plech v tenké vrstvě, vyložený pečícím papírem.
4. Pečeme asi 25 minut, 175 stupňů na horkovzduch.
5. Poté nakrájíme na menší kousky.
6. Na salát si nakrájíme zeleninu a připravíme zálivku tak, že si do zavařovací sklenice dáme med, olej a hořčici a pořádně protřepeme.
Použili jsme:
Poznámky
- zálivka na salát je vhodná spíše pro dospělé nebo větší děti, hořčice je může pálit
- je potřeba rozetřít v tenké vrstě a rozhodně tenčí uprostřed, jinak se vám může stát, že okraje budou křupavé a střed ještě mokrý
- můžete si i lžící vytvořit menší kupičky na plech a rozetřít po menších kouscích
Dobrou chuť přeje tým Nutsman
Děkujeme za spolupráci: http://detemzdrave.blogspot.com/