RECEPT - Jablečník
Korpus:
3 vejce
sladidlo dle chuti
2PL kvalitního oleje
6PL hladké špaldové mouky
Vejce vyšleháme se sladidlem, pomalu zašleháme i olej. Poté přidáme prosátou mouku. Pečeme na 170°C cca 10 minut na plechu
o rozměrech 24x24cm.
Jablka:
300g oloupaných jablek bez slupky
800ml vody
3 PL skořice
2 vanilkové pudinky
Jablka nakrájíme na kousky, přidáme skořici a 500 ml vody a společně povaříme do změknutí. Ve zbylé vodě rozmixujeme pudink. Pudink přidáme k jablkům, důkladně zamícháme a vaříme cca 2 minuty.
Krém:
250ml smetany ke šlehání
500g tvarohu
100g zakysané smetany
2PL skořice
Smetanu ušleháme do tuha, postupně zamícháme tvaroh i zakysanou smetanu a dáme ztuhnout do lednice. Na teplý korpus dáme jablkový pudink a dáme vychladit. Na zcela zchladlý základ dáme tvarohovou vrstvu a posypeme skořicí a ještě minimálně na 2 hodiny dáme uležet do lednice.
Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN