RECEPT - Hruškový koláč
Ingredience:
95 g rozmixovaných vlašských ořechů
85 g mandlové mouky
1 vejce
2PL kapek rumu
1 lžíce másla (pokojová teplota)
2 hrušky
200 šlehačky
2 žloutky
vanilkový extrakt
85 g mandlové mouky
1 vejce
2PL kapek rumu
1 lžíce másla (pokojová teplota)
2 hrušky
200 šlehačky
2 žloutky
vanilkový extrakt
Postup
V míse smícháme ořechy, mandlovou mouku, vejce, rum a máslo -> tvoříme těsto. Těsto dáme do koláčové formy a rukou rozprostřeme po celé formě včetně okrajů. (Důkladně formu vymažeme nebo použijeme pečící papír jako já)
Naskládáme pokrájíme a oloupané hrušky a dame péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 5 minut
V míse smícháme šlehačku, žloutky, vanilkový extrakt a po 5ti minutách vylijeme na hrušky. Pečeme na 170 stupňů 30minut.
Dobrou chuť přeje tým Nutsman
Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep