RECEPT - Dýňová polévka
Ingredience:
(na cca 4 porce)
- 1/2 střední dýně Hokaido,
- 1 cibule,
- olivový olej,
- kari koření
- 1 litr vody nebo zeleninového vývaru,
- 1/2 plechovky kokosového mléka,
- sůl,
- pepř,
- dýňová semínka.
Postup:
- Z dýně vydlabeme semínka nakrájíme na větší kousky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme na 30 min na 200 °C do trouby.
- Mezitím si na pánvičce osmahneme cibulku a lehce zaprášíme kari kořením.
- Kousky dýně přendáme do hrnce zalijeme vroucí vodou (nebo vývarem) a přivedeme k varu.
- Přidáme cibulku s kari a 5 min povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a kokosovým mlékem - již nevaříme.
Na naservírovanou polévku přidáme krutonky a opražené dýňová semínka.
Kdo má rád pikantnější, může přidat najemno nakrájenou chilli papričku, kterou lehce opraží s cibulkou.
Dobrou chuť přeje tým Nutsman
Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep
Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep