Recept: Domácí Ferrero dezert
Také milujete všem známé kulaté oplatky s polevou z mléčné čokolády a drcených lískových oříšků? Nechte se inspirovat a zkuste zdravější ale neméně chutnou verzi, která vás okouzlí nejen lahodným krémem, ale také vrchní krustičkou z hořké čokolády a lískooříškové mouky.
SUROVINY NA FERRERO DEZERT
ZÁKLAD:
- 80g mletých vloček
- 20g lískooříškové mouky
- 2PL raw kakaa
- 2 bílky
- pár kapek čokoládového flavdrops
KRÉMOVÁ VRSTRVA:
- 400g tvarohu 0,5% tuku
- 125g Philadelphia light
- 2PL raw kakaa
- 2PL lískooříškové mouky
- 1 odměrka čokoládového proteinu
- pár kapek čokoládového flavdrops
- 2 žloutky + 1 celé vejce
FERRERO KRUSTIČKA:
- 50g 90% čokolády
- 2ČL kokosového oleje
- 1 PL lískooříškové mouky
JAK PŘIPRAVIT FERRERO DEZERT?
Smícháme všechny ingredience na základ a rovnoměrně namačkáme do formy. Vzápětí smícháme suroviny na krémovou vrstvu a položíme do formy na základ. Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C asi na 40 minut. Mezitím si připravíme ferrero krustičku tak, že rozpustíme kokosový olej s hořkou čokoládou a přidáme lískooříškovou mouku. Tuto polevu nalijeme na ještě vlažný dortík.