RECEPT - Čokoládové bounty
Ingredience:
2 vejce
250g tvarohu
1 mascarpone
150g kokosové mouky
100ml kokosového mléka
vanilka
citronové šťávy
sladidlo dle chuti (např. xylitol)
Na dokončení:
3PL strouhaného kokosu
1PL raw kakaa
250ml smetany (33%)
Postup:
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, zbylé suroviny smícháme a přimícháme ke vzniklému sněhu. Pokud je směs velmi tuhá přidáme mléko (ovlivňuje to kvalita a tučnost surovin). Na posyp smícháme kakao a kokos a lžící volně nasypeme na korpus. Dáme na plech 24x24cm. Pečeme na 170°C cca 30 minutek (POZOR kokos nesmí zčernat, pak je hořký!). Po upečení ihned na horký korpus nalijeme smetanu (lepší je vysokoprocentní, ale záleží na preferencích). Řez dáme minimálně na 6 hodin vychladit.
Dobrou chuť vám přeje tým NUTSMAN