Recept: Bábovka z ořechové mouky s kefírem
Kdo by ji neznal. Bábovka. Je to nejčastěji skloňované slovo v souvislosti s pečením. Její příprava je rychlá a snadná. Každý má svůj oblíbený recept, někteří přidávají ořechy, jiní třeba kandované ovoce či kakao. Bábovku z ořechové mouky s kefírem si oblíbí nejen náročný strávník, ale i milovník zdravého pečení.
INGREDINCE:
- 2 vejce
- 1 hrnek kokosové mouky
- 1 hrnek mandlové mouky
- 2 PL ghí
- 1/2 hrnku kefíru
- Sladidlo
- 1 ČL sody
- 1 PL kakaa
POSTUP:
- Vaječné žloutky utřeme se sladidlem a ghíčkem do pěny, poté přilijeme kefír.
- Přidáme prosátou mouku se sodou.
- Z bílků ušleháme sníh, který jemně vmícháme k základu.
- 1/4 těsta odebereme a vmícháme kakao.
- Světlé těsto nalijeme do bábovkové formy, následně čokoládové a nakonec je prohrábneme, aby vzniklo mramorování.
- Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C cca 30 minut.