RECEPT: FIT Spirulinová bábovka bez mouky
Hledáte inspiraci pro zdravé mlsání, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo? Máme pro vás recept, který splňuje všechny tyto požadavky a ještě k tomu vypadá nádherně na talíři. Představujeme vám recept na FIT spirulinovou bábovku bez mouky, která je dokonalým spojením nutriční hodnoty a lahodné chuti. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravou alternativu tradičních sladkostí a chtějí experimentovat s netradičními ingrediencemi. Spirulina dodá vaší bábovce nejen krásnou barvu, ale i spoustu prospěšných látek. Připravte si své pekáčky, protože tento recept je tak dobrý, že ho budete chtít péct znovu a znovu.
Ingredience
💙200g kešu ořechů namletých
💙100g másla
💙100g erythritolu
💙60g lučiny
💙200g zakysané smetany
💙2 lžičky prášku do pečiva
💙4 vajíčka
💙1 lžička vanilkového extraktu
💙2ČL spiruliny modré
💙2ČL řepového prášku
Postup
👉 Ve velké míse promícháme kešu mouku a kypřící prášek. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme lučinu a zakysanou smetanu, erythritol, vanilku a pořádně promícháme, až se nám vše spojí.
Přidáme kešu mouku s kypřícím práškem a opět pořádně promícháme.
Přidáme vajíčka a zase promícháme. Těsto rozdělíme na dvě části do jedné zamícháme modrý prášek a do druhé červený. Postupně nalijeme do formy nejdříve modré a pak červené těsto(dřevěnou špejlí lehce promícháme a vytvoříme mramorování) a pečeme cca 50 minut na 175•C.
Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN