BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

RECEPT: Bezlepkový perník.

Vážení milovníci sladkého a zároveň zdravého pečení, mám pro vás skvělou zprávu! Dnes vám představím recept, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo. Pokud hledáte cestu, jak si pochutnat na tradičním perníku bez obav z lepku, jste na správném místě. Připravte si s námi krok za krokem lahodný bezlepkový perník, který je stejně bohatý na chutě jako jeho klasický příbuzný, ale mnohem přívětivější k vašemu trávicímu systému. Vezměte si zástěru, ostré nože a pečící formu, protože právě začínáme!

NUTSMAN Blog perník BLOG 1

Ingredience

- 5 vajec
- 2 PL mouky lískooříškové
- 4 PL kvalitního kakaa
- 2 PL perníkového koření (pozor v některých je cukr!)
- 1/2 pr. do pečiva
- ️sladidlo- vysokoprocentní čokoláda PRO POLEVU
- kokosový olej PRO POLEVU

Postup

👉  z bílků vyšleháš sníh se špetkou soli. Ostatní suroviny smícháme ve vedlejší misce. Sníh vmícháš nakonec. Pečeš cca 15 min na 170°C. Po upečení můžete perník podkrojit a namazat kvalitní marmeládou (já použila bioládu).

👉 PRO POLEVU - čokoládu rozpustit ve vodní lázni. A ihned lijeme na perník. Dáme vychladit

Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN