BLACK FRIDAY u NUTSMAN odstartoval. SLEVY AŽ 50%.. Nakupujte ZDE.

Recept: Kynutí pudinkoví šneci

Svačinka, která zasytí a dodá energii jak malým, tak velkým. I když šneci s pudinkem neobsahují bílý cukr, potěší každého mlsouna. Tajnými ingrediencemi, s nimiž vytvoříte zástupy lahodných šneků, jsou špaldová mouka, kokosový cukr, ghí a čokoládový bezlepkový pudink. Tak vzhůru do toho a ne jen jednoho!

Kynuti-pudinkovi-sneci 

Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli dělat kynuté těsto na chleba, jsou právě pudinkoví šneci ideální příležitost, jak začít a naučit se s těstem pracovat. Droždí si totiž žije vlastním životem a je potřeba dát mu dostatek lásky, aby hezky vzešlo.

Suroviny na pudinkové šneky

Na těsto

  • 350 g hladké špaldové mouky,
  • 150 ml vlažného mléka,
  • 100 ml vlažného ghí,
  • 90 g kokosového cukru,
  • 20 g droždí,
  • špetka soli,
  • šťáva z jednoho citronu,
  • 3 ks žloutků

  • kakao na posypání

Na pudink

Jak připravit šneky s pudinkem?

  1. Zaděláme těsto a dáme ho kynout na teplé místo. 
  2. Pudink uvaříme klasicky dle návodu.
  3. Z vykynutého těsta si vyválíme obdélník, plát hustě posypeme kakaem a natřeme pudinkem.
  4. Těsto smotáme do rolády, ze které následně nakrájíme cca 2 cm široké šneky.
  5. Šneky umístíme do formy a necháme ještě 30 minut kynout.
  6. Před pečením potřeme šneky rozmíchaným žloutkem.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut.