Recept: Kynutí pudinkoví šneci
Svačinka, která zasytí a dodá energii jak malým, tak velkým. I když šneci s pudinkem neobsahují bílý cukr, potěší každého mlsouna. Tajnými ingrediencemi, s nimiž vytvoříte zástupy lahodných šneků, jsou špaldová mouka, kokosový cukr, ghí a čokoládový bezlepkový pudink. Tak vzhůru do toho a ne jen jednoho!
Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli dělat kynuté těsto na chleba, jsou právě pudinkoví šneci ideální příležitost, jak začít a naučit se s těstem pracovat. Droždí si totiž žije vlastním životem a je potřeba dát mu dostatek lásky, aby hezky vzešlo.
Suroviny na pudinkové šneky
Na těsto
- 350 g hladké špaldové mouky,
- 150 ml vlažného mléka,
- 100 ml vlažného ghí,
- 90 g kokosového cukru,
- 20 g droždí,
- špetka soli,
- šťáva z jednoho citronu,
- 3 ks žloutků
- kakao na posypání
Na pudink
- 500 ml mléka,
- 2 ks čokoládového bezlepkového pudinku,
- sladidlo.
Jak připravit šneky s pudinkem?
- Zaděláme těsto a dáme ho kynout na teplé místo.
- Pudink uvaříme klasicky dle návodu.
- Z vykynutého těsta si vyválíme obdélník, plát hustě posypeme kakaem a natřeme pudinkem.
- Těsto smotáme do rolády, ze které následně nakrájíme cca 2 cm široké šneky.
- Šneky umístíme do formy a necháme ještě 30 minut kynout.
- Před pečením potřeme šneky rozmíchaným žloutkem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut.